WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEER ‘DIVERSITEIT’ IN PROPAGANDAMATERIAAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanuit de Schiedamse gemeenteraad klinkt de roep om te garanderen dat de gemeente alleen beeldmateriaal gebruikt met ‘een diversiteit aan mensen’. Ter bevordering van de vermeende behoefte aan ‘diversiteit en inclusie’ heeft het stadsbestuur vorige maand al laten weten, voor zover mogelijk, beeldmateriaal met een diversiteit aan mensen te gebruiken (‘Bij het publiceren van beeldmateriaal streven wij ernaar om mensen met verschillende diversiteitsgronden in beeld te brengen.’)

In 2019 riep ‘diversiteit en inclusie’ in gemeentelijk propagandamateriaal nog vragen op. De vertoning van een vrouw met een nikab in een video van de gemeente leek de fractie van de OPS toen niet handig, omdat de gemeente tegelijk aangaf het nikabverbod te zullen handhaven. Het stadsbestuur deelden die mening niet en liet weten dat de bedoeling van het filmpje was om in gesprek te komen met inwoners over samenwerken in Schiedam. Het college: ‘Schiedam is een diverse samenleving. Met het filmpje sluiten wij hierop aan.’

Anno 2021 worden alle inwoners van Schiedam tot gezichtsbedekking gedwongen door de gemeente bij het bezoeken van het stadskantoor (‘het nieuwe normaal’).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *