WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANDACHT VOOR VEILIGHEID SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Xiejewel! Het Veiligheids Educatie Traject voor kinderen van Het Windas is vrijdag 3 oktober feestelijk gevierd op het schoolplein. Op initiatief van Van Dijk Maasland in samenwerking met Stichting Flagen is een fenomenale middag neergezet vol zang, rap en de onthulling van de kunstwerken van de kinderen met het thema ‘Veiligheid’. Artiest en befaamd rapster Sevda Liza, de jongens van de Kroepoekfabriek voor het geluid en de leraren en het bestuur van het Windas hebben alles op alles gezet om er een geweldig spektakel van te maken. Ook de chauffeursvereniging voor de dode hoeklessen en de politie met hun ‘fiets – veiligheidscheck’ hebben hun steentje hieraan bijgedragen.
DSC_1108
Achterliggende gedachte van deze middag is het komende ‘ophoogproject’, wat Van Dijk Maasland de komende twee jaar uitvoert in de wijk Kethel-Oost in Schiedam. Op basis van een Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI aanbesteding) is het project door gemeente Schiedam gegund. Deze nieuwe manier van aanbesteden, heeft erin geresulteerd dat er in het project ruimte is om extra aandacht aan de bewoners en kinderen van de wijk te besteden. En aangezien veiligheid tijdens (ophoog)werkzaamheden zeer belangrijk is, zijn de kinderen met Xiejewel hiervan bewust gemaakt. Ook CBS Kethel is geïnformeerd over het belang van veilig gedrag in de wijk.

Dit traject zal nog lang blijven ‘hangen’, want op de bouwhekdoeken die in de wijk hangen, zijn de kunstwerken van de kinderen nog lang te bewonderen. Zo ook de muziek die deze middag ten gehore is gebracht, deze is terug te luisteren via de QR codes op de bouwhekdoeken.
DSC_1088DSC_1159