WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING 16-JARIGE VERDACHTE EXPLOSIE DAMLAAN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politie heeft vanochtend een 16-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd in verband met het explosief dat op zondag 2 juli is ontploft bij een flatgebouw aan de Damlaan in Schiedam-Nieuwland.

Het onderzoeksteam startte direct een onderzoek en publiceerde vrijdag de beelden van de verdachte online. Zaterdagochtend kon de politie de 16-jarige inrekenen.

Die bewuste zondagavond rond 19.00 uur hoorden bewoners een harde knal en ontstond er op de tweede verdieping van de flat aan de Damlaan aanzienlijke schade aan een voordeur. De politie was snel ter plaatse en startte een onderzoek. Ambulancepersoneel onderzocht de bewoners, die geen verwondingen hadden.

In het kader van het onderzoek zijn er ook beelden veiliggesteld. Op een van de beelden was een verdachte te zien. Hij was vermoedelijk minderjarig, daarom is hij door de politie eerst onherkenbaar gemaakt om hem de kans te geven zich te melden. Na twee dagen waren er nog geen tips binnengekomen. Daarom is de verdachte vrijdag herkenbaar getoond. De ouders van de jongen herkenden hem en namen contact op met de politie. Zaterdagochtend meldde de jongen zich op het politiebureau en is aangehouden. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

2 gedachten over “AANHOUDING 16-JARIGE VERDACHTE EXPLOSIE DAMLAAN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *