WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDINGEN INBRAAKVERDACHTEN UIT REGIO ROTTERDAM

ROTTERDAM- In verband met het mogelijk beramen van een woninginbraak in Breda zijn drie verdachten aangehouden langs de snelweg A16. Het gaat om een 58-jarige man uit Maassluis, een 38-jarige vrouw uit Rotterdam en een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Ze werden gisteravond op heterdaad betrapt door drie alerte vrienden, die meteen de politie waarschuwden. Ondanks dat de vermeende inbrekers er vandoor gingen, kon de politie hen alsnog inrekenen.

Het voorval gebeurde rond 19.00 uur in de Vierlingstraat in Breda. Twee vrienden zaten daar in een geparkeerde auto een sigaret te roken, toen ze een andere auto zagen staan met een man en twee vrouwen erin. Dit drietal stapte kort daarna uit en liep in verschillende richtingen de wijk in. De vrienden kregen het vermoeden dat de man en de vrouwen iets van plan waren en besloten hen goed in de gaten te houden. Ze belden ook een derde vriend op om hen te helpen met het observeren van de verdachte personen. Ze volgden hen te voet en zagen hoe een van de vrouwen over een schutting klom. Ze spraken haar meteen aan, maar de vrouw schrok en rende samen met de andere vrouw en man terug naar hun auto. Ze reden vervolgens met hoge snelheid weg uit de wijk.

De vrienden aarzelden geen moment en zetten de achtervolging in met hun eigen auto. Ze belden ondertussen de politie en gaven hen door waar de auto met de mogelijke inbrekers heen reed. Op een gegeven moment ging de auto zo hard, dat de vrienden besloten om niet verder te gaan. De politie, die steeds op de hoogte werd gehouden via de telefoon, zag de auto over de A16 rijden en gaf hen een stopteken. De man en twee vrouwen werden uit de auto gehaald en gearresteerd. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *