WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOSIE BIJ HUIS IN SPIJKENISSE

SPIJKENISSE- In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een hevige explosie plaatsgevonden bij een woning in de Lisstraat te Spijkenisse. Drie mensen die in de buurt waren, moesten door de ambulance worden behandeld. Een van hen had glas in zijn voet gekregen door de klap, en twee anderen hadden rook ingeademd die vrijkwam bij de explosie. Toch zou er geen brand zijn uitgebroken na de explosie.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar de politie sluit niet uit dat het te maken heeft met drugs. Er zijn de laatste tijd vaker explosies geweest die verband houden met drugscriminaliteit. De politie heeft een team van explosievenexperts ingeschakeld om onderzoek te doen naar de explosie in Spijkenisse. Ook is een opsporingsonderzoek gestart om de daders te vinden. De bewoners van de naastgelegen woningen zijn tijdelijk elders ondergebracht, totdat hun woningen weer veilig zijn verklaard.

Een mogelijke reden waarom er zoveel explosies gerelateerd zijn aan drugs, is dat er sprake is van een toename van de drugshandel en de concurrentie tussen criminele groepen. Volgens de politie worden de explosies vaak gebruikt als een vorm van bedreiging of intimidatie tegen rivalen, schuldeisers of afnemers. De politie ziet ook een opvallend aantal jonge verdachten die worden ingezet als uitvoerders van de explosies. Zij worden mogelijk ingezet door oudere criminelen om zelf vervolging te ontlopen. De explosies brengen veel gevaar en overlast met zich mee voor de omwonenden en de hulpdiensten. Daarom roept de politie mensen op om verdachte situaties te melden en alert te zijn op mogelijke signalen voor of na explosies.

De politie roept getuigen of mensen die beelden hebben van de explosie in Spijkenisse op om zich te melden. U kunt bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *