WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING MAN (26) VOOR BOM VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- De politie heeft vannacht een 26-jarige man in zijn woonplaats Rotterdam aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een rol te hebben gespeeld bij de aanslag die kort daarvoor plaatsvond aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen-Holy (Hooglede).

Rond middernacht werd de rust aan de Gretha Hofstralaan verstoord door een harde knal, veroorzaakt door een explosie. Het explosief richtte schade aan aan de ramen en de deur van een woning. In het huis, dat al eerder door de gemeente was gesloten vanwege eerdere incidenten, was op dat moment niemand aanwezig. Er vielen daarom geen gewonden.

De woning was al onder toezicht van een camera. Dankzij de camerabeelden en de informatie van getuigen kon de politie snel na de explosie een auto aanhouden aan de Mijnsherenlaan te Rotterdam-Zuid. De 26-jarige man die in de auto zat, werd als verdachte gearresteerd. Hij zit nog steeds vast voor verder onderzoek. Dit jaar zijn er in de politieregio Rotterdam al 176 verdachten opgepakt in verband met de verschillende explosies die in het gebied hebben plaatsgevonden.

Afgelopen zaterdag, 9 december, werd bij dezelfde woning aan de Gretha Hofstralaan opnieuw een explosief aangetroffen, nadat een melding was binnengekomen van een verdacht pakketje. Het explosief werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt op de Watersportweg. De woning aan de Gretha Hofstralaan was toen al gesloten door de burgemeester, net als een ander huis en een bedrijfspand in de Koninginnestraat in Vlaardingen-Oost, waar eerder ook al explosies waren geweest.

De politie is extra waakzaam tijdens de surveillance, zowel in uniform als in burgerkleding. Op verschillende locaties zijn ook Mobiele Camera Units neergezet, maar zowel bij het voorkomen als het oplossen van de incidenten spelen de bewoners ook een belangrijke rol. Als iemand iets verdachts opmerkt en dit meteen bij de politie meldt via 112, of als na een incident een getuige zich snel meldt en een goed signalement geeft of de juiste vluchtrichting doorgeeft, dan is dit een grote hulp. Als er mensen zijn die weten of er ergens cobra’s worden bewaard, of van het bezit van vuurwapens, of van lopende conflicten, dan hoort de politie dit ook graag, zodat ze kunnen proberen nieuwe explosies te voorkomen.

Dat kan natuurlijk via 0900-8844, maar als u dat liever niet doet, kan het ook anoniem via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie die alleen de inhoud van de melding doorgeeft aan de politie. Niet waar of van wie de melding afkomstig is. Zo blijft de tipgever veilig en kan de politie toch met de tip aan de slag. Een andere mogelijkheid is via Team Criminele Inlichtingen. Dit is een van de weinige afdelingen binnen de politie die de identiteit van haar bronnen mag beschermen. Voor uw veiligheid zijn uw persoonsgegevens alleen bekend bij het TCI. Uw persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *