WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING VOOR 33 JAAR OUDE ROTTERDAMSE ROOFMOORD

ROTTERDAM- Het coldcaseteam van de politie eenheid Rotterdam heeft afgelopen dinsdag een 59-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 54-jarige winkelier Hans van der Mee. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat de verdachte nog 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft.

Hans van der Mee was de eigenaar van een winkel in huishoudelijke apparatuur in de Ruilstraat in het Nieuwe Westen in Rotterdam. Hij dreef de zaak samen met zijn vrouw, die op de fatale dag getuige was van de overval. Twee mannen kwamen de winkel binnen en eisten geld. Toen Van der Mee zich verzette, werd hij neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het coldcaseteam van de politie eenheid Rotterdam heeft de zaak onlangs opnieuw onder de loep genomen en kwam de verdachte op het spoor. Het is nog niet bekend wat zijn rol was bij de roofmoord en of er nog meer verdachten zijn. De verdachte zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag praten. Om die reden en vanwege het lopende onderzoek kan de politie verder geen details geven over de zaak.

De roofmoord op Van der Mee heeft veel aandacht gekregen in de media en de opsporingsprogramma’s. De hoofdofficier van justitie had een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de aanhouding en vervolging van de daders. Het is nog niet duidelijk of deze beloning wordt uitgekeerd en aan wie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *