WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING VOOR VERBODEN WAPENBEZIT HORECA VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 34-jarige verdachte is vannacht aangehouden in het Vlaardingse uitgaansgebied voor verboden wapenbezit. De man was in het bezit van een knuppel, die hij verborgen hield onder zijn jas.

Verboden wapenbezit is een misdrijf in Nederland. Volgens de Wet wapens en munitie zijn er vijf categorieën van wapens, waarvan de meeste verboden zijn voor burgers. Alleen sportschutters, jagers en verzamelaars kunnen onder bepaalde voorwaarden een vergunning krijgen voor het bezitten en gebruiken van sommige wapens uit categorie, zoals geweren, pistolen en alarmpistolen. De knuppel die de verdachte bij zich had, valt onder categorie 4, de restcategorie van lichte wapens. Deze wapens, zoals zwaarden, kruisbogen en luchtwapens, mogen alleen door mensen boven de 18 jaar worden bezeten, maar niet publiekelijk worden gedragen. Ook voorwerpen die niet bedoeld zijn als wapen, maar wel zo worden gebruikt, zoals een honkbalknuppel of een keukenmes, kunnen onder deze categorie vallen.

Wanneer de politie u betrapt op verboden wapenbezit, kan dat leiden tot een boete, een taakstraf of een gevangenisstraf, afhankelijk van de ernst van het delict, de omstandigheden en de persoonlijke situatie van de verdachte. De maximale straf voor het bezitten van een wapen uit categorie 4 is een geldboete van de vierde categorie ( 21.750 euro) of een hechtenis van ten hoogste drie maanden. Als er sprake is van illegale handel, bedreiging of geweld met een wapen, kan de straf hoger uitvallen. Bovendien kan de politie het wapen in beslag nemen en vernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *