WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘AANPAK ONDERWIJSACHTERSTANDEN SCHIEDAM NA LOCKDOWNS’

SCHIEDAM- De gemeenteraad van Schiedam heeft een duidelijk verzoek aan het stadsbestuur: zorg ervoor dat scholen en schoolbesturen de mogelijkheid behouden om bijles en huiswerkbegeleiding te laten verzorgen door geschikte studenten of andere professionals. Dit verzoek is ontstaan uit de constatering dat veel leerlingen aanzienlijke achterstanden hebben opgelopen door de sluiting van scholen tijdens de lockdowns. In sommige wijken hadden leerlingen zelfs al voor de lockdowns achterstanden op taalgebied, maar veel ouders hebben niet de mogelijkheid om hun kinderen zelf te begeleiden bij het wegwerken van deze achterstanden, en bijles en huiswerkbegeleiding zijn voor veel gezinnen financieel niet haalbaar.

De meeste scholen in Schiedam bieden al kosteloos bijles en huiswerkbegeleiding aan leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. Volgens de gemeenteraad begint deze begeleiding langzaam maar zeker vruchten af te werpen.

De gemeenteraad wil dat scholen en schoolbesturen die nog geen bijles of huiswerkbegeleiding aanbieden, worden aangemoedigd om dit wel te doen. Daarnaast pleit de raad voor meer maatregelen om onderwijsachterstanden aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *