WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FACTCHECK: BURGEMEESTER SCHIEDAM OVER COVID-19

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft het politieke jaar in Schiedam afgesloten met waarschuwende woorden over ‘het virus’(Covid-19). Het vermeende ‘gevaar’ zou nog lang niet zijn geweken. Tijd om de uitspraken van de burgemeester op een rij te zetten en op juistheid te controleren.

Lamers: ‘We hebben helaas veel slachtoffers zowel dodelijk als ziek, in Schiedam, maar ook in ons land en in West-Europa en in de wereld mogen betreuren.’

FOUT: ‘Veel’ is een subjectief begrip, maar volgens de laatste immunologische en serologische studies is de letaliteit (de mate van dodelijkheid) van Covid-19 (IFR) ongeveer 0,1% en ligt dus in de orde van grootte van een hevige griepgolf (influenza). In landen als de VS, Groot-Brittannië en ook Zweden (zonder lockdown) ligt de sterfte sinds het begin van dit jaar in het bereik van een hevige griepepidemie; in Nederland liggen de sterftecijfers in het bereik van een milde griepepidemie.

Lamers: ‘Op dit moment waart het virus als een razende nog rond in Zuid-Amerika, in Noord-Amerika en in Afrika. Het laait weer opnieuw op in Azië en in delen van Zuid-Europa. We zijn hier dus nog niet van af.’

FOUT: De vaak getoonde exponentiële curven van de stijging van ‘corona-gevallen’ zijn misleidend, omdat ook het aantal tests exponentieel is toegenomen. In de meeste landen bleef de verhouding tussen positieve tests en het totale aantal van de tests (de zogenaamde positief-ratio) constant tussen 5% en 25% of nam slechts licht toe. De piek van de verspreiding hebben de meeste landen al vóór de lockdown bereikt.

In de meeste landen vonden ongeveer twee derde van alle sterfgevallen plaats in verpleeghuizen, die kennelijk geen profijt hadden van de algemene lockdown. Bovendien is het vaak niet duidelijk of deze mensen inderdaad aan Covid-19 zijn overleden, of aan weken van stress en isolatie.

Verschillende verpleegkundigen, bijvoorbeeld in New York City, hebben medische fouten met dodelijk afloop bij Covid-patiënten geschreven, vanwege bedenkelijke financiële prikkels en inadequate manieren van behandeling.

Lamers: ‘Het heeft een enorme impact op de samenleving. En ik wil nogmaals stilstaan bij degene die het slachtoffer zijn geweest van de ziekte. En vooral ook bij degene die nu hun dierbare moeten missen.’

FOUT: Het aantal slachtoffers van de ziekte is (zoals zojuist is aangetoond) niet explosief. Wel heeft het aantal mensen wereldwijd vanwege de lockdown te lijden onder werkloosheid, depressies of huiselijk geweld. Dit aantal is gestegen naar een historisch hoogtepunt. Verschillende deskundigen zijn van mening dat de anti-corona-maatregelen meer levens zullen vergen dan ‘het virus’ zelf. Volgens de VN lopen wereldwijd 1,6 miljard mensen het acute risico hun basis van bestaan te verliezen.

Ongeveer 30% van alle extra sterfgevallen werd niet veroorzaakt door Covid-19, maar was een gevolg van de lockdown, paniek of angst. Zo is het aantal behandelingen van hartaanvallen en herseninfarcten met 60% gedaald, omdat patiënten niet meer naar een ziekenhuis durfden te gaan.

Lamers: ‘Ik kan u verzekeren, met de maatregelen van het Kabinet en de nog steeds geldende noodverordening zullen we dus ook na de zomer met de anderhalvemetersamenleving door moeten gaan. En dat heeft ook consequenties voor ons functioneren.’

FOUT: Een wereldwijde griep- of corona-pandemie kan uiteraard meerdere seizoenen voortduren, maar veel studies over een ‘tweede golf’ zijn gebaseerd op zeer onrealistische veronderstellingen, zoals een gelijkmatig verspreid risico van ziekte en overlijden in alle leeftijdsgroepen. Talrijke internationaal gerenommeerde experts op het gebied van virologie, immunologen en epidemiologen zijn van mening dat de getroffen maatregelen contraproductief zijn en bevelen de snelst mogelijke natuurlijke immunisatie van de algemene bevolking aan en extra bescherming voor de risicogroepen.

Lamers: ‘Ik denk dat dit bijzondere voorjaar iedereen nog wel een beetje uitdaagt om even tijd voor jezelf te nemen, even gas terug te nemen. Dus voor zover u daartoe in de gelegenheid bent, ik kan u vertellen, Nederland is een mooi vakantieland, wens ik u een fijne vakantieperiode toe.’

FOUT: Achteroverleunen door volksvertegenwoordigers maakt de weg vrij voor nog meer dubieuze praktijken. NSA-klokkenluider Edward Snowden waarschuwt dat de zogenaamde ‘Corona-crisis’ misbruikt zal worden voor een permanente uitbreiding van het globale surviellance-stelsel. De bekende viroloog Pablo Goldschmidt spreekt van ‘wereldwijde mediaterreur‘ en ’totalitaire maatregelen’. De Britse viroloog professor John Oxford heeft het over een ‘media-epidemie’.

Meer dan 600 (!!) wetenschappers waarschuwen voor een ‘nooit eerder vertoonde monitoring van de samenleving’ door middel van twijfelachtige apps voor het traceren van contacten. In sommige landen wordt dit contact-tracering al rechtstreeks door de geheime diensten uitgevoerd. Wereldwijd worden burgers gevolgd door drones en het kwam tot massale aanhoudingen.

Meerdere medische deskundigen noemen een onder tijdsdruk ontwikkeld coronavirus-vaccins onnodig of zelfs gevaarlijk. In feite heeft het vaccin tegen de zogenaamde Mexicaanse griep in 2009 geleid tot ernstige neurologische klachten en resulteerde ook in schadeclaims van vele miljoenen. Bij het testen van corona-vaccins zijn nu al ernstige complicaties opgetreden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “FACTCHECK: BURGEMEESTER SCHIEDAM OVER COVID-19

 1. Tot nu 565000 mensen overleden aan corona. Zegt dus wel genoeg. Kan er geen enkel begrip voor opbrengen dat dit geplaats wordt en om de burgermeester aan te vallen.
  Stop met deze vertoning.

  1. Burgemeester Lamers heeft leeft in de Participatie maatschappij als uitgeroepen door zijn grote baas Koning Particpatie. Al dan niet regionale dwangarbeid levert net als verplichte vaccinatie ook schendingen van de ook bij EVRM beschermde grond- en burgerrechten op maar daar heeft meneer Lamers uiteraard niet de minste moeite mee.

   Het bewijs is de via list en bedrog door hem en de zijnen toegepaste Participatiewet etc. waarbinnen dwangarbeid ‘vrijwillig verplicht’ is en waarbij gebruik wordt gemaakt van de daartoe opgezette rechtspersoon annex criminele organisatie Stroomopwaarts MVS. Dit SOW had een directeur, vooruit geschoven door al even non-democratische obscure clubjes van uitgescheten politici en bestuursambtenaren.

   Burgemeester Lamers kan u heel goed uitleggen waarom behalve ‘vrijwillig-verplichte’ arbeid met dezelfde ,door met name Umpa Lumpa Rutte reeds als Staatsecretaris ontwikkelde methode strekkende tot dwangarbeid, met dezelfde methode ook materieel verplichte vaccinatie, en zelfs verplicht ‘voltooid leven’ tot de mogelijkheden behoort.

   Binnen Bananen Koninkrijk der Nederlanden staat de Participatiemaatschappij volgens ons aller Willempie die dus niet een beetje dom is dus voor dwangarbeid, bijkomend institutioneel etnisch profileren, verplichte vaccinatie tot en met de AOW-gerechtigde leeftijd, en daarna met 70 jaren euthanasie onder het eufemisme ‘voltooid leven’, uiteraard allemaal ‘vrijwillig’ en uit te voeren na een keukentafelgesprek met zoiets als Stroomopwaarts MVS die ‘immers’ dicht bij de burger zou staan

   Als ik hier de betogen van de zielige Nederpieten etc. zo zie, die hun probleem als slaafse en kontenlikkende belastingbetalers menen te moeten projecteren op gekleurde medelanders, dan zou ik leden der koninklijke kaste van belasting profiteurs waartoe burgemeester Lamers zich kennelijk rekent, haast gelijk geven.

 2. 565000 mensen van 7,7 miljard…..

  Waaronder heel veel mensen die stokoud, doodziek en obese waren en ook zouden zijn gestorven aan de eerste de beste griep…

  Reguliere zorg ingekakt, economie ook, en dan hebben we het nog niet over de psychische gevolgen gehad.

  Evaluatie dient op korte termijn plaats te vinden, en dan door alle takken van sport, niet alleen de RIVM
  maar ook de mensen van de werkvloer in de zorg, economie en maatschappelijke vertegenwoordiging in de breedste zin van het woord..

  1. Op enig moment, al lang voordat Rutte echt in beeld kwam, is na de rapportage van de commissie Buurmeijer is binnen de neo-liberale paarse (lees bruine) pre-partcipatiemaatschappij na de bestuurlijke administratie A-tak ook een private B-tak binnengehaald, bestaande uit verzekeraars/bankiers. Hierna betaalde de nietsvermoedede burger nog wel premie voor de verplicht collectieve ziektekostenverzekering maar zou als verwacht er geen cent meer worden uitgekeerd. Exact het zelfde geldt overigens heden ten dage voor de nu nog vrijwillige Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP-ers die met een soort paaltjesvoetbal met eufemismen als periodes 1 en 2 de kluit belazeren, vergelijkbaar dus met verplicht verzekerden.

   De zelfde vrinden van Rutte cum suis maken binnen nu ook binnen de zorg de dienst uit, met gevolg lange wachtlijsten, uitgeklede of zelfs non-rendabel verklaarde en gesloten ziekenhuizen en schandalig onderbetaald personeel.

   En dan heeft het RIVM naast een verbeten figuur als de Jonge ook nog een trumpiaane directeur die zo uit de nek klets zo het zijn grote bazen uitkomt en dat ook beweert dat het volk te dom is om het te begrijpen wat hij doorgaans aan ‘baardlijke nonsens’ uitkraamt.

   Vind je het gek dat geen hond nog enig vertrouwen heeft in de overheid en haar niet zelden pseudo-wetenschappelijke instituties?

 3. Er gaan nog veel meer mensen sterven aan uitgestelde behandelingen.. Dat worden er meer dan met corona. Dit werkt allemaal nog jaren na.

 4. Sinds 1 januari zijn er 33.284.000 mensen wereldwijd overleden. Toch is de wereldbevolking in diezelfde periode met 45.997.000 mensen gegroeid (ondanks de o zo gevaarlijke en dodelijke epidemie). In Nederland overlijden dagelijks 350-400 mensen aan allerlei doodsoorzaken. 6100 doden tgv een virusinfectie over een periode van 4 maanden tijd is geeneens zo uitzonderlijk, integendeel er zijn de afgelopen decennia jaren geweest dat er veel meer doden tgv besmettingen met griep- en verkoudheidsvirussen zijn overleden. De kunst is om alles in de juiste verhoudingen te zien en niet meteen in paniek te raken. Geen weldenkend mens zal op basis van de cijfers zoals die bekend zijn tot de conclusie komen dat al die bombarie terecht is.

 5. Het hele covid 19 gedoe, daar word ik pas doodziek van. Er sterven i.d.d. veel mensen aan covid 19, maar heus niet meer dan aan vorige epidemieën.
  Ik deel de mening van velen dat er jaarlijks nu meer mensen gaan sterven aan uitgestelde onderzoeken etcetera. Daarnaast zijn hoog bejaarden, zwakkeren etcetera oververtegenwoordigd in de sterfte cijfers.
  Om het verhaal geloofwaardig te houden willen ze (RIVM, overheid etcetera) dat iedereen zich laat testen, ook met minimale klachten. Op deze manier hou je de positieve test cijfers lekker hoog.
  Bijzonder is ook dat een directeur van een groot verpleeghuis in Schiedam, zelf zijn personeel wil gaan vaccineren. Dit geeft een nare bijsmaak. Als personeelsleden geen vaccinatie willen worden ze naar alle waarschijnlijkheid ‘gestraft’. Vaccineren moet een vrije keus zijn en valt onder medisch geheim wat niet gedeeld moet worden met werkgevers. De druk wordt hierdoor erg groot op de mensen die niet willen.

 6. Wat doet dit onzinverhaal als link op schiedamsnieuws.nl?
  Zonder maatregelen hadden we een enorm probleem gehad met al die longcovid slachtoffers, die de rest van hun leven invalide zijn. Het aantal doden was ook exponentioneel gestegen als in het begin de sluizen, zoals nu, waren open gezet.
  Al die eigenwijze ontkenners en feiten verdraaiers hebben er alleen maar voor gezorgd dat het zo lang heeft geduurd met hun ‘recht op he ziek maken van anderen’.

  1. De sluizen hebben altijd wijd open gestaan Jos, de halve Oekraíne en bijna heel het Midden Oosten komen hier via het COA ongevaccineerd binnen. Mocht we weer allemaal verplicht met een mondkapje een lockdown ingaan dan is het COA toch de hoofdverantwoordelijke.

 7. Je weet dat ze liegen, je ziet dat ze liegen, je leest dat ze liegen, je hoort dat ze liegen, je voelt dat ze liegen én toch laat je je straks weer opsluiten voor een griep..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *