WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANVRAGEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING SCHIEDAM

DSC00007SCHIEDAM- Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een Koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. In Schiedam zijn honderden vrijwilligers actief. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere presentatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat geldt ook voor mensen die in hun werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid op 24 april 2015 vóór 1 augustus 2014 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester begeleidt zo’n aanvraag vanaf het eerste begin, zodat deze aan alle regels voldoet.
Neem daarom tijdig contact met hen op, ruim voor 1 augustus.

Voor het aanvragen van een lintje zijn speciale formulieren beschikbaar. Verder is er een informatiefolder beschikbaar met als titel ‘Ere wie ere toekomt’, uitgegeven door het Kapittel voor de Civiele Orden. Zoals al uit de benaming blijkt, worden Koninklijke onderscheidingen toegekend door Zijne Majesteit de Koning. Op www.lintjes.nl staan alle formulieren. U kunt uw vraag ook stellen via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl.

Schiedam heeft ook een jongeren- en kinderlintje. Voor deze onderscheiding komen Schiedamse kinderen en jongeren in aanmerking, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad of voor een goed doel. Doordat zij bijvoorbeeld familie of vrienden helpen bij langdurige ziekte, een positieve actie organiseren voor de eigen buurt en goed doel, vrijwilligerswerk doen, lastige onderwerpen bespreekbaar maken, een bijzondere sportieve,artistieke of wetenschappelijke prestatie leveren of door het verrichten van een heldendaad. U kunt via kabinet@schiedam.nl een aanvraag indienen.