WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ACTIES TEGEN FIETSWRAKKEN MAASSLUIS

De verwijderde fietsen in Maassluis kunnen door de eigenaren weer worden opgehaald bij de gemeente. Hieraan zijn geen kosten verbobden. Alle fietsen die niet meer worden opgehaald gaan naar het nieuwe project van de Stichting Onder Een Dak (STOED). Cliënten van de stichting knappen de fietswrakken weer op. De herstelde fietsen gaan vervolgens door naar de Voedselbank.
De verwijderde fietsen in Maassluis kunnen door de eigenaren weer worden opgehaald bij de gemeente. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Alle fietsen die niet meer worden opgehaald gaan naar het nieuwe project van de Stichting Onder Een Dak (STOED). Cliënten van de stichting knappen de fietswrakken weer op. De herstelde fietsen gaan vervolgens door naar de Voedselbank.
MAASSLUIS- De afgelopen dagen zijn in Maassluis vijfennegentig fietswrakken van straat verwijderd door medewerkers van Maasdelta en de gemeente. Het ging bij deze actie vooral om fietswrakken in de directe omgeving van de stations in Maasluis. Op 7 september start een nieuwe actie waarbij ook op andere locaties binnen Maassluis weesfietsen worden verwijderd.

“Het verwijderen van de fietsen gaat allemaal volgens de regels”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “De fietsen worden van tevoren gefotografeerd en er komt een label aan te hangen. In dit geval is dat twee weken terug gebeurd.”

De Fietsersbond stelt dat verwijderacties door gemeentes zijn onderworpen aan een aantal zorgvuldigheidseisen, geformuleerd in de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb). De eigenaar moet binnen een redelijke termijn ruim de kans krijgen de fiets zelf weg te halen. Alleen als de fiets hinderlijk of gevaarlijk gestald is, mag de gemeente de fiets direct wegknippen. Als er alleen een parkeerverbod voor fietsen geldt (blauw rond bord met een rode rand en daarin een fiets en bromfiets), dan mogen fietsen niet weggesleept worden. Wel mag de politie degene die het parkeerverbod overtreedt, beboeten. De boete moet echter op naam uitgeschreven worden. Aangezien fietsen geen nummerplaat hebben, is dat lastig. In de praktijk betekent dit dat de politie dus naast de fiets moet blijven staan om bij terugkeer van de eigenaar een bon uit te kunnen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *