WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ACTIVISTEN ROTTERDAM-KRALINGEN SPELEN MET LEVENS’

ROTTERDAM- In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden in Rotterdam-Kralingen, met name op de Vijverweg, banden leeg laten lopen van wat zij beschouwen als ‘onnodige statussymbolen’. De actie, waarbij de banden van meerdere auto’s werden leeggelaten, heeft geleid tot verontwaardiging bij de eigenaren en de lokale politiek.

De autobezitters troffen een briefje aan onder de ruitenwissers waarin de activisten de verantwoordelijkheid opeisten en de auto-eigenaren maanden hun levenswijze te herzien. De VVD-fractievoorzitter, Pascal Lansink, heeft scherp gereageerd op de gebeurtenissen en spreekt van ‘pure misdadigheid’ in door ‘zelfverklaarde wereldverbeteraars’.

‘Naast het feit dat men van andermans eigendom af moet blijven, brengen deze acties bewust levens in gevaar’, aldus Lansink. Hij wijst op de gevaren van het rijden met te zachte of lege banden en de mogelijke consequenties voor noodsituaties waarbij snel vervoer noodzakelijk is.

De VVD eist dat de daders worden opgespoord en de schade vergoeden. Ook roept de partij op tot het nemen van veiligheidsmaatregelen, zoals extra politiecontroles en het plaatsen van veiligheidscamera’s in de getroffen wijken.

De fractie heeft een aantal vragen gesteld aan het college, waaronder de mate van bewustzijn van het college over de misdaden, hun standpunt over de actie, de status van eventuele aanhoudingen, en de bereidheid om veiligheidsmaatregelen te treffen.

De situatie in Kralingen roept vragen op over de grenzen van activisme en de bescherming van privé-eigendom. De komende dagen zal moeten blijken hoe het college reageert op de vragen van de VVD en welke maatregelen er genomen zullen worden om herhaling te voorkomen.

14 gedachten over “‘ACTIVISTEN ROTTERDAM-KRALINGEN SPELEN MET LEVENS’

 1. Wanneer dringt het bij de politiek door dat het hoogtijd wordt om twee maatschappelijke veranderingen door te voeren:Dienstplicht terug ,en meer politie,met een goed salaris te werven .

  1. @ Minnekreukel ; Juist ! veel meer politie op straat , geen pepperspray meer maar gelijk met scherp schieten , net als toen in de voormalige Sovjet Unie ………………..Pffffffffffff

 2. Wat een randdebielen lopen er toch rond op deze aardkloot. Blijf met je poten van andermans spullen af. Weet niet hoeveel mensen, waarvanlleeg laten lopen, moeten naar hun werk. Alle hulpdiensten en zorg personeel werken 24 uur 7 dagen per week. Door de lege banden kunnen ze niet op tijd op het werk zijn, met alle gevolgen van dien. Dit geldt uiteraard ook voor andere mensen die moeten werken in minder noodzakelijke beroepen, althans waar er geen mensenlevens in gevaar kunnen komen.

  Op zich een goed idee jongeren weer op te roepen voor militaire dienstplicht, formeel bestaat hij nog steeds. Maar het nadeel is dat de kans groot is dat door iedereen op te roepen voor militaire dienstplicht wel eens wapens ‘verdwijnen’ of dat er een overval mee wordt gepleegd.
  Voor bepaalde lui zou het een maatschappelijke dienstplicht moeten zijn.
  Leren ze discipline en respect.

 3. Ach ja, het ware gezicht van (a)sociaal links. En maar afgeven op Wilders, terwijl de ware fascisten zich in het linkse kamp bevinden.

  1. In-boor-ling Jan, is dus autochtoon, hier geboren dus zoals jij hier de inboorling bent. Als voorbeeld, onze koning is dus een allochtoon, Duitse vader en half Duitse (allochtone) moeder. Mevrouw Druiventak uit Suriname die donkerbruin is is dus een autochtoon, in door Nederland bezet gebied geboren uit ouders die ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Duizelt het je al, analfabeet?

   1. Idd. duizelt het me en de reden daarvan is dat jij je iedere keer weer onder een andere naam voordoet …………..

  1. Klopt helemaal met de omschrijving:

   schlemiel
   /ʃləˈmiːl/
   nouninformal•North American
   noun: schlemiel; plural noun: schlemiels; noun: shlemiel; plural noun: shlemiels

   a stupid, awkward, or unlucky person.
   “he seems like the classic underdog schlemiel”

 4. @ Waterweg Actueel ; Ik snap niet dat jullie het toelaten , dat hermit en alias en nog een paar anderen , op mensen mogen schelden . Het haalt heel de geloofwaardigheid van jullie site naar beneden .

  1. Wat is een schlemiel betekenis?
   Schlemiel (Jiddisch: שלומיאל; soms gespeld shlemiel of shlumiel) is een Jiddische term die “onbekwaam/incompetent persoon” of “dwaas” betekent. Het is een veel voorkomend archetype in Joodse humor, en zogenaamde “schlemiel-grappen” verbeelden de schlemiel die in ongelukkige situaties terechtkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *