WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (47) VLAARDINGEN WIL ECHTGENOTE VERBRANDEN MET KOFFIE

VLAARDINGEN- De 46-jarige Duitser M.R. R. uit Vlaardingen is betrokken bij een reeks ernstige misdrijven tegen zijn Poolse echtgenote, A.B. W., meent het Openbaar Ministerie, die de man daarom heeft gedagvaard.

Volgens de aanklacht heeft R. zijn vrouw  mishandeld door haar in het gezicht te slaan en met kracht haar enkel te draaien. Deze daden vallen onder de artikelen 300 lid 1 en 304 lid 1 ahf/sub 1° van het Wetboek van Strafrecht.

Daarnaast wordt R. beschuldigd van bedreiging met een misdrijf tegen het leven van W. Hij zou hete koffie van haar hebben afgepakt en dreigend hebben gezegd: ‘Ik ga je hiermee verbranden.’ Deze bedreiging valt onder artikel 285 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Bovendien heeft  R. een mes gepakt, het opengeklapt en aan de vrouw  getoond. Dit wordt beschouwd als een bedreiging met zware mishandeling en valt ook onder artikel 285 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Tot slot wordt R. aangeklaagd voor het dragen van een wapen van categorie IV, namelijk een zakmes. Gezien de omstandigheden waarin het mes werd aangetroffen, wordt aangenomen dat het bestemd was om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen. Dit valt onder artikel 27 lid 1 van de Wet wapens en munitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *