WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AH MAASSLUIS HOUDT VAST AAN ZWARTE PIET

MAASSLUIS- Albert Heijn de Block, met twee vestigingen in Maassluis, zegt volledig afstand te nemen van het moederbedrijf dat donderdag aankondigde Zwarte Piet te bannen in alle reclame-uitingen. De supermarkt in Maassluis laat weten dat Zwarte Piet bij de traditie van het sinterklaasfeest hoort.
AH 1
De stellingname van het hoofdkantoor van AH heeft op de sociale media sinds donderdagavond een storm van protest geoogst. Via diverse pagina’s op Facebook, maar ook via Twitter en discussiefora, wordt opgeroepen alle filialen van Albert Heijn te boycotten.
AH 5

AH 4

AH 3
Onder invloed van dat protest benadrukt het bedrijf in Maassluis onomwonden achter Zwarte Piet te staan. Of dit ook inhoud dat het donkere gezicht van Piet binnenkort zonder problemen op posters en andere afbeeldingen in de winkels verschijnt is nog afwachten.

Het Albert Heijn supermarktconcern loopt met het uit beeld laten van Zwarte Piet vooruit op een mogelijk verbod op Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam. Volgende week start het hoger beroep in de Amsterdamse zaak over Zwarte Piet. De rechter oordeelde eerder dat Zwarte Piet een ‘negatief stereotype’ is.

De gemeente Maassluis heeft al laten weten Zwarte Piet dit jaar niet te zullen aanpassen aan de wens van de anti-racismebeweging. Ook Vlaardingen en Schiedam gaan vooralsnog voor een traditionele Zwarte Piet.