WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AK PARTIJ ERDOGAN FELICITEERT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De omstreden AK partij van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan reageert verheugd op het educatief centrum, Islam Merkezi, in Schiedam. Met op twitter de volledig in het Turks gestelde felicitaties vanuit Istanboel.

Zondagavond is aan de Schaepmansingel de eerste paal geslagen van dit islamitisch onderwijsgebouw. Onderdeel van de aldaar gevestigde Turkse moskee. Voor de ceremonie waren als eregasten onder meer burgemeester Cor Lamers (CDA) en wethouder Mario Stam (PvdA) uitgenodigd.
Bscw4paCEAAX5DO

Bscw4vTCcAA9usr
Directe banden met Turkije en de partij van Erdogan zijn voor een moskee niet uitzonderlijk (klik bijvoorbeeld HIER, HIER, HIER en HIER). Ook al is de AK partij internationaal omstreden door corruptieschandalen en antidemocratische opvattingen. Zo werden onder Erdogan demonstraties hardhandig neergeslagen, sociale media geblokkeerd en zitten in Turkije nog steeds een groot aantal journalisten gevangen.

Na de plechtigheden aan de Schaepmansingel zijn de Schiedamse burgemeester Lamers en wethouder Stam uitgenodigd voor een Iftar maaltijd. Waarmee het vasten door moslims tijdens de Ramadan wordt verbroken.