WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AMBTENAAR (33) VLAARDINGEN BESCHULDIGD VAN PASPOORTFRAUDE

VLAARDINGEN- Een 33-jarige ambtenaar A. O., wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een omvangrijke paspoortfraude in Vlaardingen. Volgens de aanklacht heeft de vrouw, die zelf in het bezit is van een Marokkaans paspoort, tussen oktober 2018 en juli 2019 in Vlaardingen en Dordrecht, mogelijk ook op andere locaties in Nederland meerdere Nederlandse paspoorten valselijk opgemaakt of vervalst.

De verdachte zou valse foto’s op de paspoorten hebben geplaatst, waardoor de documenten aan de verkeerde personen werden uitgegeven. Dit misdrijf is een schending van artikel 231 van het Wetboek van Strafrecht, dat het valselijk opmaken of vervalsen van reisdocumenten en identiteitsbewijzen verbiedt. O., die als ambtenaar een bijzondere ambtsplicht heeft, zou haar positie hebben misbruikt om de fraude te plegen.

De zaak kwam aan het licht na een routinecontrole van reisdocumenten door de autoriteiten. Het onderzoek naar de volledige omvang van de fraude is nog gaande. O. is voorlopig geschorst en wacht op de rechtszaak waarin haar rol in de fraude verder zal worden onderzocht. De gemeente Vlaardingen heeft nog geen officiële verklaring afgegeven.

2 gedachten over “AMBTENAAR (33) VLAARDINGEN BESCHULDIGD VAN PASPOORTFRAUDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *