WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FAMILIE 10-JARIG PLEEGMEISJE VLAARDINGEN WIL PRIVACY

VLAARDINGEN- De biologische familie van het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen wens zoveel mogelijk met rust te worden gelaten door de media en verzoekt, via een woordvoerder van Slachtofferhulp, om hun privacy te respecteren. De familie verzoekt ook het publiek om terughoudend te zijn met het delen van persoonlijke informatie en geen details, namen of foto’s te publiceren die de anonimiteit van het meisje kunnen schenden.

De woordvoerder maakte ook duidelijk dat de familie niet aanwezig was bij de bijeenkomst die afgelopen vrijdag bij het stadhuis van Vlaardingen plaatsvond. Dit weerlegt eventuele speculaties over hun betrokkenheid bij recente publieke discussies. Ook wordt duidelijk gemaakt dat het meisje niet via het toeslagenschandaal bij haar pleegouders is geplaatst. De omstandigheden rond deze plaatsing zijn nog onderwerp van onderzoek.

Het meisje is momenteel ondergebracht in een medisch centrum gespecialiseerd in revalidatiezorg, na een overplaatsing op advies van medisch specialisten. Hoewel ze buiten levensgevaar is, blijft de situatie zorgelijk en is er onzekerheid over haar volledige herstel. De familie is tijdig geïnformeerd over de overplaatsing van het meisje en zal in staat zijn haar te bezoeken in overleg met de William Schrikker Stichting.

De biologische moeder en haar familie hebben nog veel onbeantwoorde vragen over de gebeurtenissen die tot de huidige situatie hebben geleid. Zij wachten op de resultaten van onderzoeken door de politie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *