WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ANDER PLAN VOOR BEJAARDENHUIS HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het verouderde Bertus Bliekhuis in het dorpscentrum van Hoek van Holland krijgt een nieuwe bestemming, nadat Humanitas is verhuisd. Eigenaar WVH zal hiervoor een plan ontwikkelen. Ondertussen is een grote en belangrijke ontwikkeling gaande in het Lemairepark, waar een groene buurt met 144 woningen, een park en een moderne woonzorglocatie voor 78 ouderen wordt gebouwd. Dit nieuwe woonzorgcomplex vervangt het Bertus Bliekhuis. De oude sportlocatie zal binnen enkele jaren veranderen in een buurt waar wonen, zorg en groen samenkomen.

Buurtbewoners en de Hoekse dorpsraad hebben actief kunnen meepraten over het project. Hun wensen, ideeën en zorgen zijn meegenomen in het uiteindelijke plan. Dit omvat onder andere groene daken voor een beter uitzicht voor bewoners van de Houtmanflat, toegankelijkheidsverbeteringen naar het dorpscentrum, en verkeersafremmende maatregelen bij oversteekplaatsen.

Het Lemairepark, gelegen aan de oostrand van Hoek van Holland, zal 144 nieuwe woningen omvatten, waarvan 40% in het sociaal segment en 25% in het middensegment. Dit sluit aan bij de lokale woonwensen. Er komen eengezinswoningen en appartementen, met name bedoeld voor senioren en starters op de woningmarkt. De eengezinswoningen zijn geschikt voor jonge gezinnen, een doelgroep waarvoor in Hoek van Holland weinig nieuwbouwwoningen beschikbaar zijn.

De verwachting is dat het Rotterdamse stadsbestuur eind dit jaar besluit het plan ter inzage te leggen. Als alles volgens plan verloopt, zal in 2026 het bouwrijp maken starten. De Lemairehof zal in 2027 worden opgeleverd en de hele ontwikkeling zal naar verwachting in 2029 zijn afgerond.

Eén gedachte over “ANDER PLAN VOOR BEJAARDENHUIS HOEK VAN HOLLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *