WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AUTO IN BESLAG GENOMEN AUTOMOBILIST HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De 21-jarige automobilist C. van E. uit Vlaardingen moet nu voor de rechter verschijnen, omdat hij op 6 september 2023 is aangehouden in Hoek van Holland. Volgens het Openbaar Ministerie verkeerde Van E. op dat moment onder invloed van cannabis, cocaïne en alcohol. Uit een bloedonderzoek bleek dat hij de wettelijke grenswaarden voor deze stoffen ruimschoots had overschreden.

De politie controleerde de bestuurder rond 23.00 uur op de Strandweg, nadat hij een stopteken had genegeerd. De agenten roken een sterke wietlucht in de auto en zagen dat de bestuurder rode ogen had. Hij moest een speekseltest en een blaastest ondergaan, die beide positief uitvielen. Daarna werd hij meegenomen naar het bureau voor een bloedproef.

Uit het bloedonderzoek bleek dat de bestuurder 2,8 microgram THC per liter bloed had, terwijl de grenswaarde 3 microgram is. Ook had hij 140 microgram cocaïne per liter bloed, terwijl de grenswaarde 50 microgram is. Bovendien had hij 1,24 milligram alcohol per milliliter bloed, terwijl de grenswaarde 0,5 milligram is.

De bestuurder wordt verdacht van het overtreden van artikel 8, lid 5 van de Wegenverkeerswet 1994. Dit artikel verbiedt het besturen van een voertuig na gebruik van een of meer aangewezen stoffen, als het gehalte in het bloed hoger is dan de vastgestelde grenswaarde. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *