WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STEUN VOOR WIJKRAAD OVER TWEEBOSBUURT-OOST ROTTERDAM

ROTTERDAM- Wethouder Chantal Zeegers (D66), heeft haar steun uitgesproken voor het ongevraagde advies van de Wijkraad Afrikaanderwijk over het ontwerpbestemmingsplan ‘Tweebosbuurt-Oost’. In een brief aan de commissieleden schrijft ze dat ze de overwegingen van de wijkraad onderschrijft en dat ze streeft naar vaststelling van het plan in de tweede helft van 2024.

Het ontwerpbestemmingsplan “Tweebosbuurt-Oost” voorziet in de sloop van een aantal verouderde woningen en de bouw van nieuwe, duurzame en gevarieerde woningen in de wijk. Een belangrijk onderdeel van het plan is het aansluiten van de Martinus Steijnstraat met de Katadreuffestraat, waardoor er een nieuwe verbinding ontstaat tussen het Parkstad-deel en het bestaande deel van de wijk. De wijkraad ziet dit als een kans om de sociale cohesie te versterken en de bereikbaarheid te verbeteren.

De wijkraad heeft in haar ongevraagde advies aangegeven dat deze nieuwe route ook voordelen heeft voor fietsers en voetgangers, die zo makkelijker de markt kunnen bereiken en sneller uit de wijk kunnen naar bijvoorbeeld Station Zuid. Bovendien kan het helpen om het verkeer op de Paul Krugerstraat te verminderen, die nu vaak overbelast is. De wijkraad hoopt dat het plan zoals gepresenteerd wordt gerealiseerd en dat de bewoners van de Tweebosbuurt-Oost een prettige en leefbare wijk krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *