WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘BBQ VEROORZAAKT RATTENPLAAG MAASBOULEVARD SCHIEDAM’

SCHIEDAM– Bezorgde bewoners van Schiedam hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad om aandacht te vragen voor de toenemende overlast op de Maasboulevard. De brief beschrijft een reeks van problemen die het welzijn van de buurtbewoners en de veiligheid van spelende kinderen in gevaar brengen.

Volgens de brief veroorzaken frequente barbecues nabij de speeltuin en het voetbalveldje zoveel rook dat kinderen gedwongen zijn het gebied te verlaten. Daarnaast wordt de buurt geteisterd door harde muziek, openbaar dronkenschap, en zelfs menselijke ontlasting in de nabijgelegen bosjes. De briefschrijvers, waaronder Anja van Bekhoven, Rieti Naaijen, Miranda Lecroix, en Hulda Collee de Regt, uiten hun frustratie over het gebrek aan actie vanuit de gemeenteraad om deze problemen aan te pakken.

De bewoners maken zich ook zorgen over de veiligheid van de kinderen door de aanwezigheid van ratten, die overdag tussen de takken door naar de speeltuin rennen. De situatie lijkt verergerd te zijn door achtergelaten etensresten en afval, wat een aantrekkingskracht heeft op de ratten.

De brief eindigt met een oproep aan de gemeenteraad om verantwoordelijkheid te nemen en maatregelen te treffen. De bewoners vragen zich af of er sprake is van een machtsstrijd binnen de raad, aangezien er volgens hen ‘verkeerde mensen op de verkeerde posten’ zitten. De situatie op de Maasboulevard blijft een punt van zorg en de briefschrijfsters wachten op een reactie van de gemeenteraad.

12 gedachten over “‘BBQ VEROORZAAKT RATTENPLAAG MAASBOULEVARD SCHIEDAM’

 1. Regelmatig lopen wij in de zomer langs de Maasboulevard met onze kleinkinderen.
  Schitterend gezicht de Skyline van Rotterdam en de schepen.
  Helaas worden de wandelingen regelmatig verstoord door de veelal aanwezige kolonies van 2 benige ratten. Nadat deze ratten zich volgevreten en gezopen hebben is het één groot slagveld. Dit trekt weer andere ratten aan.
  Voordat de ratten het slagveld verlaten schijten en zeiken ze waar ze kunnen.
  Regelmatig lijkt het alsof de ratten piepen en janken doordat ze zich branden aan de stinkende barbecues. Na goed te kijken blijken het radio’s te zijn die een overheersend jankend geluid produceren.
  Ratten schijnen van die ‘muziek’ te houden.
  Kortom, tijd voor de stadswachtjes daar eens een blik te werpen. Uiteraard niet hard voorbijrijdend op hun fiets of in de auto, maar lekker lopend tussen de ratten en deze verjagen.

 2. Wat voor soort ratten zijn het die overlast veroorzaken ? Je hebt namelijk bruine ratten en zwarte ratten …………………… of mag ik deze vraag soms ook weer niet stellen anno 2024 ? ………………

  1. Nee racistische uitingen zijn strafbaar, en dit is ook geen ‘vraag’ maar een statement, zeker in onderlinge samenhang bezien met uw eerder racistische opmerkingen.

 3. De situatie daar ken ik niet persoonlijk maar alleen uit de beschrijvingen op dit medium. Amsterdam kent ook zo’n plek en daar is het veel van het zelfde. Er zijn daar geen direct omwonenden en dus zijn het uitsluitend mede-recreanten die hier last van kunnen ondervinden.

  Iedereen dient zijn/haar afval in de aanwezige vuilnisbakken te deponeren en/of mee terug te nemen, en daar zou ook op gehandhaafd moeten worden.

  Niet iedereen heeft de middelen om de weekeinden in een hotelletje in zeg de Ardennen te vertoeven en het lijkt er op dat raadsleden niet begrijpen dat op vrij toegankelijke recreatieplekken die kennelijk in een grote behoefte voorzien, en waar wordt gedronken en gegeten ook moet kunnen worden geplast en gepoept en net als voldoende vuinisbakken zou moeten worden voorzien in openbare toiletvoorzieningen. Al zou het maar zijn om bewoners aldaar zoveel mogelijk te ontlasten, maar ja, als dat ook gewone luitjes zijn dan weten we het wel weer..

  Of plassen en poepen raadsleden niet en/of bewaren ze (ook) voor thuis tijdens en na raads- en commissie-vergaderingen?

  1. @kermit
   Jij geeft aan niet op de hoogte te zijn van de situatie aldaar. Kruip dan eens een x onder je steen vandaan en aanschouw in persoon de overlast in Schiedam voordat je een stompzinnige reactie geeft. Uiteraard begrijp ik dat jij zou willen dat in jouw ‘Dorp’ het afval van etensresten in de afvalbakken deponeert, dan hoef jij niet het hele Vondelpark af te struinen naar voer voor jezelf.

    1. @kermit alias kluizenaar.
     Wie de bal kaatst kan deze terugverwachten.
     De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *