WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOEK OVER SCHIEDAMSE POLITIE

SCHIEDAM- De belevenissen van Schiedamse politiemensen verschijnen binnenkort in boekvorm. Oud-politieman Chiel Wilbrink selecteerden, met de hulp van collega’s, hun verhalen voor het boek ‘Korte lontjes en lange vingers’.

Het zijn voorvallen die verschillende (oud-)Schiedamse politiemensen als professionals, maar zeker ook als mens hebben meegemaakt. Voor elke situatie, waarmee een politieman of -vrouw te maken krijgt, wordt verwacht dat hij of zij een passende oplossing heeft. Verschillende in het boek ‘Korte lontjes en lange vingers’ beschreven verhalen zijn hilarisch, terwijl andere zeer emotioneel of juist spannend zijn. Het geeft een kijkje in de beleving van politiemensen in de praktijk. Het zijn gebeurtenissen die zich in Schiedam of in het grensgebied daarvan hebben afgespeeld.

Door en over de politie van Schiedam was tot enige jaren geleden nog weinig gepubliceerd. Tot nu toe verschenen drie eerder uitgebrachte boeken ‘De historie van de Schiedamse Politie’, ‘Tussen wet & werkelijkheid’ en ‘Drenkelingen en dronkelappen’.

Het nieuwste boek ‘Korte lontjes en lange vingers’ is binnenkort verkrijgbaar in de erkende (Schiedamse) boekhandel. Prijs: 19,90 euro