WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOETEREGEN SNELHEIDSOVERTREDINGEN HOLYSINGEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een snelheidscontrole op de Holysingel in Vlaardingen heeft vanavond geleid tot het bekeuren van zeven bestuurders die de maximum snelheid van 50 km/u hebben overschreden. Zij zullen binnenkort een proces-verbaal ontvangen. De politie heeft de hoogste snelheid gemeten op 71 km/u, wat 21 km/u te hard is. De controle vond plaats tussen 19.40 uur en 21.45 uur en er zijn in totaal 536 voertuigen gecontroleerd.

De Holysingel is een beruchte weg waar veel verkeersongelukken gebeuren, vooral door te hard rijden. Na een dodelijk ongeluk op 17 juni 2022 heeft de gemeente verschillende maatregelen getroffen om de situatie te verbeteren. Zo zijn er tijdelijke camera’s neergezet om de snelheid van het verkeer te monitoren en is de weg versmald van twee naar één rijbaan per richting. Dit zijn experimenten die voortvloeien uit een onderzoek naar hoe de Holysingel veiliger kan worden gemaakt. De Holysingel is een lange rechte weg die toegang geeft tot de wijk Holy.

Een van de mogelijke oplossingen voor de verkeersveiligheid op de Holysingel is het aanleggen van een rotonde. Dit zou het verkeer afremmen en ook zorgen voor een extra uitgang voor de wijk achter de Loper. De politieke partij StadsBelangen Vlaardingen zal in november een voorstel indienen om deze rotonde te realiseren op de Holysingel.

Eén gedachte over “BOETEREGEN SNELHEIDSOVERTREDINGEN HOLYSINGEL VLAARDINGEN

  1. Twee uurtjes meten, 7 bekeuringen, hoe on-efficiënt werkt dit ambtenarenapparaat. Waar blijven nou die wielophanging vernietigende drempels, van die korte hoge dingetjes die mensen naar lagere snelheden dwingen. Niet van die lullige streepjes die men drempel noemt, want daar kun je rustig met hoge snelheid overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *