WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOKS TRAINING PARKINSON PATIËNTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt op 1 december een opvallend nieuw bedrijf geopend. In korte tijd is in de Westwijk een voormalig winkelpand getransformeerd tot een hypermodern en sfeervolle Personal Trainingsstudio. PiT-Sportief, zoals het bedrijf van Petra van Bergeijk heet, opent de deuren aan de Van Baerlestraat 201 in Vlaardingen.

Petra heeft een speciale band opgebouwd met Parkinson patiënten en zij hebben die met Petra. Beslist uniek is dat PiT-Sportief gecertificeerd is door het opleidingsteam “Sparkling Boksing”. Zij mag daarmee boks training geven aan mensen die met deze aandoening te maken hebben. Petra: “Nee, niet op elkaar inslaan, maar we gebruiken onderdelen uit deze sporttraining voor controle over motoriek en werken ook aan conditie. Je leert dat ook op dansles, maar met dit boksen kunnen de vaak (jongere) deelnemers ook hun energie kwijt en je kunt je lekker afreageren.” De sporters zijn super enthousiast en de boks groep functioneert tevens als een lotgenotengroep.

Petra van Bergeijk is geen onbekende in de sportwereld. Zij is zo’n 30 jaar actief in meerdere takken van sport en sportbegeleiding. Zij heeft als Personal Trainer uiteenlopende cliënten gehad, van huisvrouw tot topsporter. Daarom weet zij precies wat ze wou ontwikkelen om beter in de behoefte te voorzien. Petra hierover: “Je ziet een verschuiving binnen de markt. Mensen willen letterlijk persoonlijk worden getraind. Dat wil dus zeggen in een ruimte zonder anderen om je heen en 100% aandacht van de trainer. In die behoefte voorzie ik. De naam PiT staat voor Petra’s individuele Trainingen, en dat individuele trainen doe ik letterlijk.”

De voormalige winkel heeft een grote glazen pui. Ter wille van de privacy van de sporters wordt de voormalige etalage met gedecoreerde mat-folie afgeschermd. “Laten we eerlijk zijn, niet iedereen wil in de etalage staan te trainen voor het oog van de passanten.” Om die reden is de ingang verplaatst naar de andere zijde van het pand, via de Agricolastraat. Aan die kant is een nieuwe pui geplaatst met juist wel veel glas en doorzicht naar de ontvangstruimte.

Grote commerciële sporthallen vol toestellen voorzien in slechts in de behoefte van “veel voor weinig”. Hier geldt de prijs als argument te gaan sporten. “Verschillende klanten komen bij mij omdat ze niet het beoogde resultaat halen.” Daarnaast is het belangrijk dat niet iedereen gaat voor de ‘six pack’, omdat zij een meer complexe achtergrond hebben. Petra: “Ik krijg nogal wat oudere cliënten met een lichamelijk ongemak. Dat kan overgewicht zijn of het revalideren na een blessure of ongeval. Zij willen aansterken. Bovendien ben ik er ook voor mijn cliënten buiten de trainingsuren om via mail, app of telefoon! Je kunt zeggen dat waar de fysiotherapeut eindigt, begin ik. Hier voeg ik aan toe dat ik me niet gelijk stel aan de fysiotherapeut. Ik heb andere opleidingen en diploma’s.”

De trainingsstudio is verrezen in een voormalig winkelpand. Petra zocht al lang naar een eigen pand omdat ze uit haar huidige locatie groeide. Hierover zegt ze: “Je kunt niet zomaar overal een trainingsstudio beginnen. De Gemeente Vlaardingen echter, heeft dit buurtcentrum een nieuwe bestemming gegeven. Alle panden die leeg staan, worden gevuld met aanbieders voor dienstverlening, sport, zorg en welzijn. Zo ontstaat een nieuw zorgcentrum Westwijk.” Je vindt er nu al een huisartsenpost, meerdere tandartsen, psycholoog, luxe kapper, zonnebankstudio, een fysiotherapeut en meer komt er aan. De personal trainingsstudio past hier perfect tussen en snel zal je zorgcentrum Westwijk zien omvormen tot een smeltkroes van gerelateerde dienstverlening. Men vult elkaar aan dankzij de diversiteit. Het is een veilige, levendige wijk met veel vernieuwingen. Bovendien: met gratis parkeren, nieuwe winkels en buslijnen 56 & 156 aan de overkant aan de Dr. Wiardi Beckmansingel en op 500 mtr afstand een metrostation Hoekse lijn.

“Plezierige bijkomstigheid is dat ik nu zoveel capaciteit beschikbaar heb, dat een andere trainer gebruik kan maken van mijn faciliteiten. Ik bied zo een springplank aan een starter omdat ik weet hoe moeilijk het is geschikte ruimte te vinden. Zie dat als een extra stukje Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”, vertelt Personal Trainer Petra trots.

Naast een gescheiden ontvangstruimte en individuele kleedkamers is er nu een sportruimte van ruim 90 m2. Het pand is voorzien van twee gescheiden hypermoderne luchtbehandelingssystemen. Verder is zijn er meerdere natuurlijke ventilatiepunten.

De meeste klanten komen alleen of met hun partner. De grote zaal biedt volop ruimte om veilig te trainen. Bovendien worden alle gebruikte toestellen na iedere training gedesinfecteerd. Verder werkt PiT-Sportief uitsluitend op afspraak, dus je weet dat je de hele zaal voor je alleen hebt, met de trainer. De ruimte is normaliter geschikt voor groepslessen tot 12 personen, inclusief naleving van de corona voorschriften.

“Je ziet ze overal vandaan komen: Natuurlijk Vlaardingen, en Schiedam, maar Maassluis is hier ook dichtbij en ik heb ook een deelnemer uit Oud Beijerland.”

Dankzij de grotere ruimte is nu plaats voor een nieuwe deelnemers. Hiervoor wel vooraf aanmelden*).

Petra van Bergeijk biedt een compleet pakket voor mensen die met hun gezondheid bezig zijn. Sporten is goed, maar gezond eten is even belangrijk! Wanneer hiertoe aanleiding is, adviseert zij vanuit haar kennis van orthomoleculaire voeding de cliënt. Vanuit haar persoonlijke belangstelling voor goed en gezond eten kan Petra adviseren bepaalde keuzes te maken waarmee je niet alleen sneller kunt afslanken, maar ook veel ‘zeurderige’ kwaaltjes kunt bestrijden. Deze consulten worden zowel in combinatie met sporten aangeboden of als zelfstandig advies .

Vanaf deze nieuwe locatie hoopt en verwacht Petra van Bergeijk bij te dragen aan een optimalisering van iemands lichamelijke conditie. Meer informatie: Petra van Bergeijk mail@pit-sportief.nl / tel 0624682822 / www.pit-sportief.nl

*) www.pit-sportief.nl/parkinson

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *