WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOLDERS BESCHILDEREN MAASSLUIS

Ook dit jaar zijn twee bolders beschikbaar gesteld voor de groepen 5 van het basisonderwijs.
Ook dit jaar zijn twee bolders beschikbaar gesteld voor de groepen 5 van het basisonderwijs.
MAASSLUIS- Afgelopen voorjaar hebben alle groepen 5 van de Maassluise basisscholen deelgenomen aan het zogenoemde Bolderproject. Dit bolderproject is een initiatief van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Aan de haven van Maassluis zijn zestien bolders beschilderd.

Twee bolders zijn dit jaar door de gemeente ter beschikking gesteld voor de groepen 5 van het basisonderwijs. Museum Maassluis heeft een project, met thema Maritiem, ontwikkeld om ontwerpen te laten maken door leerlingen. De mooiste worden op echte bolders gepresenteerd.

Tijdens een gastles op school over kunst in de openbare ruimtevan Maassluis maakten de leerlingen kennis met kunst die in Maassluis te zien is. Vervolgens kwamen de leerlingen een hele ochtend naar het Museum Maassluis. Tijdens dit bezoekleerden de leerlingen van alles over zowel de historie van Maassluis als van de kunstcollectie van het museum.
Hiermee deden ze inspiratie voor het maken van een ontwerp voor een bolder. Ook een mooie film over het Bolderproject van de Maassluise kunstenaars, gemaakt door Gonny van der Nouwelant, gaf de leerlingen ideeën voor een ontwerp. Op de educatieve zolder is er vervolgens heel hard gewerkt om ontwerpen te maken.Zo´n 250 ontwerpen liggen straks klaar voor beoordeling.

Op 23 mei komt een jury bijeen om de keuzes te maken. In deze jury zitten de burgemeester van Maassluis Edo Haan (PvdA), de wethouder van cultuur David van der Houwen (VSP), de voorzitter van de Stichting Maassluise Kunstenaars Pieter Hoogenraad en kunstenaar Lida van der Sar.

Op zondag 29 mei, vanaf 13.00 uur, wordt tijdens het Rondje Kunst in Maassluis het project voltooid. Dan mogen de uitgekozen leerlingen samen met Maassluise kunstenaars de bolders aan de haven, bij het beeld van Nic Jonk, gaan beschilderen. Dit beeld staat op het Schanseiland, Marnixkade, hoek Haringkade.

Zie ook: Bolders met kunstwerken in Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *