WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WINNAAR BROODBAKWEDSTRIJD SCHIEDAM

De wedstrijd voor thuisbakkers is een initiatief van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.
De wedstrijd voor thuisbakkers is een initiatief van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.
SCHIEDAM- De broodbakwedstrijd in Schiedam is gewonnen door Richard van Kesteren uit Rotterdam. Zijn brood scoorde het hoogst op de combinatie vorm, kleur, geur, structuur en natuurlijk smaak. Hij maakt daarmee kans op een workshop bij meesterbakker Robèrt van Beckhoven, bekend van het televisieprogramma ‘Heel Holland bakt’. Daar zal uit de finalisten uit heel het land de beste volkorenbroodthuisbakker van Nederland worden gekozen.

Initiatiefnemer van deze nationale wedstrijd voor thuisbakkers was het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde waar ook molen De Vrijheid in Schiedam bij is aangesloten.
De regionale voorronde voor het Rijnmondgebied was in handen van dit Schiedams ambachtelijk maalbedrijf in samenwerking met molenwinkel De Walvisch. De twee ambachtelijke bakkers die in de vakjury zaten, gaven eerst een brooddeegworkshop. Deelnemers aan de bakwedstrijd moesten thuis met een vaststaand recept een volkorenbrood bakken, natuurlijk van meel dat op de wind is gemalen van molen De Vrijheid. Ondanks het themajaar ‘Schiedammers maken…’ leken veel Schiedammers koudwatervrees te hebben, want na een spannende beoordeling was het dan ook Richard van Kesteren uit Rotterdam die als beste thuisbakker uit de bus kwam.

Waarschijnlijk zullen de deegworkshop en de broodbakwedstrijd volgend jaar terugkomen tijdens Molendag. En wie weet dat dan een Schiedammer er met de eerste prijs vandoor gaat…

Zie ook: Broodbakwedstrijd Schiedam.
Molen Schiedam wil malen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *