WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOM GEBORGEN ROTTERDAM-WEST

ROTTERDAM- Om precies 16.24 uur heeft de Explosieven Opruimingsdienst met succes de niet-ontplofte bom, een zogenaamde blindganger, opgetakeld aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam-West. Na de zorgvuldige ontmanteling is de bom veilig getransporteerd naar de Tweede Maasvlakte. Op deze afgelegen locatie zal de bom gecontroleerd tot ontploffing worden gebracht, weg van bewoonde gebieden om de veiligheid van de inwoners te waarborgen.

De bewoners van de nabijgelegen huizen zijn tijdelijk geëvacueerd en konden een tijdlang niet terugkeren naar hun woningen. Nu de klus is geklaard is het gebied weer veilig verklaard. De omwonenden hebben toestemming gekregen om terug te keren naar hun huizen. De noodverordening die was ingesteld tijdens de operatie is opgeheven, waarmee het normale leven voor dit deel van het Nieuwe Westen van Rotterdam weer hervat kan worden.

Rond 15.00 uur was de ontsteker van de bom al veilig verwijderd door de EOD. De volgende stap was de bom optakelen en op een vrachtwagen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *