WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOMPLAATSER (19) DOKLAAN ROTTERDAM-ZUID VOOR DE RECHTER

ROTTERDAM- De Braziliaan Renigel F. (20 jaar) uit Amsterdam zit achter een poging tot een explosie bij het recyclingbedrijf Van Leeuwen Recycling aan de Doklaan te Rotterdam-Zuid, volgens het Openbaar Ministerie. Komende dinsdagmiddag moet de man verschijnen voor de rechters van de meervoudige strafkamer. F. wordt ervan beschuldigd samen met anderen te hebben geprobeerd een opzettelijke ontploffing te veroorzaken, met gevaar voor goederen, omliggende panden, bewoners en zwaar lichamelijk letsel voor anderen.

Volgens de tenlastelegging zou F. op 13 oktober 2023 naar het gebouw van Van Leeuwen Recycling zijn gegaan met het doel een explosie te veroorzaken. Hoewel de uitvoering van het voorgenomen misdrijf niet is voltooid, wordt hij beschuldigd van het meenemen of voorhanden hebben van een explosief of explosieve stoffen. De bewoners van omliggende gebouwen werden geacht gevaar te lopen, terwijl het gebouw aan de Doklaan en omliggende panden potentieel in gevaar waren.

Agenten zagen de F. die nacht rond 01.15 zitten op een muurtje. Zij spraken hem aan en toen hij geen identiteitsbewijs kon of wilde laten zien, controleerden ze hem. In zijn tas vonden ze een flink pakket dat eruit zag als een explosief. De man werd aangehouden.

Het was de tweede keer in twee nachten tijd dat er een verdacht pakket werd aangetroffen aan de Doklaan. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) is beide keren ter plaatse geweest om het pakket te onderzoeken en veilig te verwijderen.

Twee nachten eerder is een 18-jarige jongen met een explosief betrapt en aangehouden. Daarom waren er maatregelen genomen, waaronder extra toezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *