WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (22) VLAARDINGEN KAN LACHGASBOETE IN 10 TERMIJNEN BETALEN

VLAARDINGEN- De 22-jarige Muhammed K. (geboren te Vlaardingen), is door de officier van justitie bestraft met een geldboete van 500 euro voor het opzettelijk in bezit hebben van lachgas. De strafbeschikking volgt na een incident op 29 oktober 2023, waarbij de politie een cilinder met lachgas aantrof in de gemeente Rotterdam.

K., momenteel woonachtig in Rotterdam, werd geïdentificeerd als de eigenaar van de cilinder, ondanks zijn verweer dat deze niet van hem was. Naast een Nederlandse ID-kaart is hij ook in het bezit van een Turks paspoort.

De boete, die valt onder artikel 11 lid 2 en artikel 3 ahf/ond C van de Opiumwet, wordt verhoogd met 9 euro administratiekosten. Er is een betalingsregeling getroffen waarbij het verschuldigde bedrag in 10 maandelijkse termijnen zal worden voldaan. Het is nog onbekend of K. akkoord gaat met de strafbeschikking of dat hij verdere juridische stappen zal ondernemen. De boete is een officiële strafmaatregel en deze kan invloed hebben op zijn strafblad en toekomstige juridische situaties. Het is mogelijk dat de officier van justitie de strafbeschikking intrekt na het bezwaar.

Eén gedachte over “MAN (22) VLAARDINGEN KAN LACHGASBOETE IN 10 TERMIJNEN BETALEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *