WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘BOOT MET 70 VLUCHTELINGEN IN MAASSLUIS ONACCEPTABEL VOOR VEILIGHEID’

MAASSLUIS- De nu beoogde locatie voor een boot met 70 vluchtelingen in Maassluis wordt sterk afgeraden door de directie van Van Nieuwpoort Grint en Zand B.V. Wat het bedrijf betreft zijn de op- en afstapplaatsen in de Heldringstraat geenszins reëel of acceptabel vanuit het oogpunt van veiligheid, verkeersveiligheid en bedrijfscontinuïteit. Dit stelt de directeur in een brief aan het college van de gemeente Maassluis.

In de brief, geschreven naar aanleiding van een gemeentelijk schrijven van 1 juli 2024 over een informatiebijeenkomst betreffende een extra hotelboot voor vluchtelingen, uit de directeur zijn zorgen over de voorgestelde locaties aan de Noordgeer/Heldringstraat en Hellinggat/Gemeentewerf. Hij vindt dat de locatie aan de Burgemeester De Jonghkade terecht is geparkeerd vanwege de potentiële gevaren voor zowel scheepvaartverkeer als bewoners van de hotelboot.

De directeur wijst erop dat de bedrijfslocatie van Van Nieuwpoort in de Heldringstraat over het water wordt bevoorraad door binnenvaartschepen. De nieuwe zoeklocaties zouden echter beperkingen kennen voor het aanleggen van zand- en grindschepen en cementtankers, wat zou leiden tot ongewenste deining en een groot aanvaarrisico.

Daarnaast vindt hij dat de voorgestelde locaties momenteel bestemd zijn voor tijdelijk gebruik als werk-, laad- en loshaven en niet geschikt zijn voor langdurig afmeren. De locatie Hellinggat/Gemeentewerf is bovendien ongeschikt vanwege de opslag van gevaarlijke afvalstoffen en het ontbreken van adequate vluchtwegen en toegang voor hulpdiensten.

Tot slot stelt de directeur dat het creëren van op- en afstapplaatsen aan de Noordgeer/Heldringstraat een groot gevaar vormt voor de gebruikers van het hotelschip, gezien de nabijheid van een nieuwe laadlocatie voor zandauto’s. Dit zou de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengen en is in strijd met eerdere afspraken tussen de gemeente en Van Nieuwpoort Grint en Zand.

Eén gedachte over “‘BOOT MET 70 VLUCHTELINGEN IN MAASSLUIS ONACCEPTABEL VOOR VEILIGHEID’

  1. Het is sowieso niet goed voor de veiligheid om allerlei schorem in de militaire leeftijd te blijven importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *