WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WATERSPETTERFESTIJN TER AFSLUITING 90-JARIG BESTAAN TONO-GROEP SCHIEDAM

SCHIEDAM– Met het WaterSpetterFestijn XXL sloot de Schiedamse Scouting Tono-groep haar 90-jarig jubileum af. De bevers, welpen, scouts en explorers speelden verschillende waterspellen tijdens de extra grote jubileumeditie. Hiermee kijken de meiden en jongens terug op een zeer geslaagd jubileumjaar.

“Oorspronkelijk was in mei een groot groepsweekend gepland om het jubileum met alle leden te vieren. Tijdens de meivakantie bleken echter te veel ouders zelf vakantieplannen te hebben. Dat weekend is toen snel omgezet naar een jubileumweekend voor de vrijwilligers. Dit weekend vieren we dan het jubileum groots met alle jeugdleden”, zo legt Bram Lansbergen uit. De leider van de jongste meiden en jongens, de bevers van 4 tot 7 jaar oud, is een van de vrijwilligers die lang bezig is geweest met de voorbereidingen.

“We houden vaker een waterspetterfestijn aan het einde van het jaar, maar dit jaar was wel de XXL-editie”. Zo was er een stormbaan extra, net als een groot springkussen. Wel dreigde het weer nog roet in het eten te gooien. Maar de scouts zouden geen scouts zijn als ze dit niet zelf op konden lossen. Zo bouwden ze zelf een grote glijbaan. In plaats van een waterglijbaan werd het ontwerp aangepast zodat de kinderen er met banden af konden glijden, en ze zo veel minder nat zouden worden. Met dit soort aanpassingen kon het waterspetterfestijn toch nog doorgaan.

Het waterspetterfestijn is de laatste jubileumactiviteit van de jarige scoutinggroep. De Scouting Tono-groep en de Scouting Taizé-groep hebben de intentie uitgesproken om te gaan fuseren. De meiden en jongens van de Scouting Taizé-groep waren dus ook uitgenodigd op dit event. “Zo’n grote activiteit als dit laat eigenlijk zien dat de intentie om te gaan fuseren een goede keus is”, zo laat Richard Spruit, voorzitter van de Scouting Tono-groep weten. “Zo kunnen we nog betere, leukere, uitdagende en vooral scoutingvolle activiteiten organiseren én toch de leukste groep zijn voor al onze vrijwilligers. Die moeten het zelf net zo naar hun zin hebben als de jonge scouts”.

Met het waterspetterfestijn sloten de Scouting Tono-groep en de Scouting Taizé-groep ook het seizoen af. Vanaf zaterdag 31 beginnen de nieuwe avonturen weer voor de scouts. Meer hierover is te vinden op www.scoutingtono.nl of www.taizegroep.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *