WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOUW WOONTORENS SCHIEDAM UITGESTELD TOT SEPTEMBER 2025

SCHIEDAM- Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft ingestemd met het wijzigingsverzoek van de gemeente Schiedam om de start van de bouw van de eerste woningen op Schieveste uit te stellen tot uiterlijk september 2025. Dit besluit volgt na een reeks vertragingen in het bestemmingsplanproces, waardoor de oorspronkelijke startdatum van september 2023 niet haalbaar bleek.

In september 2020 ontving Schiedam een bijdrage uit de Woningbouwimpuls van BZK voor de versnelling van woningbouw op Schieveste. De planning was om in september 2023 te beginnen met de bouw. Echter, door beroepen tegen het bestemmingsplan en een vertraagde uitspraak van de Raad van State, werd het aangepaste bestemmingsplan pas op 19 juli 2023 onherroepelijk.

Met de goedkeuring van het wijzigingsverzoek is de bijdrage uit de Woningbouwimpuls nu veiliggesteld en is er een nieuwe termijn gesteld voor de start van de bouw. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad geïnformeerd over deze ontwikkeling en de aangepaste planning.

2 gedachten over “BOUW WOONTORENS SCHIEDAM UITGESTELD TOT SEPTEMBER 2025

    1. Je hoeft er ook niet te wonen Dennis. Er zijn meer wijken in deze stad die in mijn ogen geen plek zijn om te wonen, dat doe ik dan ook niet, maar als een ander er wel wil wonen is dat toch prima?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *