WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

50.000 EURO VOOR NAAM OPDRACHTGEVER(S) EXPLOSIES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 50.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever(s) achter de reeks explosies in Vlaardingen. De aanslagen, gericht tegen een loodgieter en zijn familieleden, hebben de buurt in angst gehuld en moeten stoppen.

De reeks begon met auto’s als doelwit, maar breidde zich uit naar woningen en een bedrijfspand. Op 20 mei vond opnieuw een explosie plaats bij een woning aan de Gretha Hofstralaan, waarmee het totale aantal explosies en pogingen op 23 komt. Dit heeft niet alleen een enorme impact op de loodgieter en zijn familie, maar ook op de omgeving.

Politie en justitie zetten alles op alles om verdachten aan te houden en te vervolgen. Met opsporingsmiddelen, analyses, surveillances en maximaal gebruik van cameratoezicht is het gelukt om meerdere explosies te voorkomen en uitvoerders voor de rechter te krijgen. De gemeente heeft de woning aan de Gretha Hofstralaan bestuurlijk gesloten en de wijk is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie iedereen in de omliggende straten mag fouilleren.

Het OM is vastbesloten om de opdrachtgever(s) van deze aanslagen te achterhalen. Daarom looft het een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verantwoordelijke(n). Heeft u informatie over de opdrachtgever(s)? Neem dan contact op met de gratis opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070 of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *