WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BRAND AVR HEEFT GROTE GEVOLGEN VOOR ROTTERDAM

ROTTERDAM- De brand die al meer dan 24 uur woedt bij afvalverwerker AVR op de Professor Gerbrandyweg in de Botlek heeft gevolgen voor de afvalinzameling in Rotterdam. De AVR heeft Stadsbeheer gevraagd om minder restafval aan te leveren, omdat de brand de verwerkingscapaciteit van het bedrijf ernstig heeft verminderd.

De brand is ontstaan in een loods waar huisvuil wordt opgeslagen en is moeilijk te blussen door de compactheid van het afval. De brandweer zet blusboten in om het vuur van bovenaf te bestrijden, maar verwacht dat het nog dagen kan duren voordat de brand volledig is gedoofd. Aan het eind van de middag is de brandweer gestart met het slopen van de zijkanten van het gebouw. Zo kan men beter bij de brand die zich in de muren van het pand bevinden. Hierbij kan rook vrijkomen. het advies blijft: blijf uit de rook en sluit ramen en deuren.

Stadsbeheer Rotterdam zal begin volgende week alleen de ondergrondse restafvalcontainers legen die het meest vol zijn. Bewoners wordt gevraagd om hun restafval zo veel mogelijk te beperken en te scheiden van ander afval. Ook wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten bij rook- of stankoverlast in de omgeving Vlaardingen en Maassluis.

2 reacties op “BRAND AVR HEEFT GROTE GEVOLGEN VOOR ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *