WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BULGAAR (32) SCHIEDAM-OOST WEIGERT BLOEDONDERZOEK

SCHIEDAM- De 32-jarige Ognyan Y., geboren te Veliki Preslav, Bulgarije, is gedagvaard voor een ernstig verkeersdelict in Nederland. Op 24 november 2023 zou hij als bestuurder van een bedrijfsauto (bestelauto) hebben gehandeld in strijd met artikel 8 van de Wegenverkeerswet 1994. Hij heeft geen gevolg gegeven aan een aan hem gegeven bevel van een hulpofficier van justitie of van een daartoe bij regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie aangewezen ambtenaar van politie om zich aan een bloedonderzoek te onderwerpen of medewerking daaraan te verlenen. Dit valt onder artikel 163 lid 6 van de Wegenverkeerswet 1994.

Deze overtreding leidt tot een eerste strafpunt op zijn rijbewijs. Als hij voor dit feit onherroepelijk wordt veroordeeld, wordt zijn rijbewijs automatisch ongeldig en moet hij het inleveren. Het betreft een zaak waarbij alcohol, drugs, medicijnen of een combinatie daarvan in het spel zijn. De recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten (artikel 123b WVW1994) is van toepassing.

2 gedachten over “BULGAAR (32) SCHIEDAM-OOST WEIGERT BLOEDONDERZOEK

  1. Wederom zo een aanwinst voor onze maatschappij.
    Zo een bloedonderzoek is toch nutteloos.
    Het zou in de krant mogen als ze in dat kreng bloed zouden aantreffen.
    En het rijbewijs innemen heeft ook weinig effect. Een ritje naar Bulgarije en ‘meneer’ koopt daar gewoon een nieuw rijbewijs met elke naam die hij wil hebben.
    De enigste straf die je hem zou moeten geven, is zijn auto in beslag nemen en verkopen. Het geld zou gegeven kunnen worden aan verkeersslachtoffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *