WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGEN MOET ROTTERDAMSE AANPAK BUITENSLAPERS VOLGEN’

VLAARDINGEN– In de schaduw van de Rotterdamse aanpak, worstelt Vlaardingen met de toenemende aanwezigheid van Oost-Europese daklozen die hun toevlucht zoeken in de openlucht, slooppanden en parkeergarages, stelt de fractie Heel de Stad (HdS). Volgens HdS schatten deskundigen dat er tussen de 50 en 75 buitenslapers zijn, een situatie die vragen oproept over de effectiviteit van het huidige gemeentelijk beleid.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot een reeks vragen van HdS aan het gemeentebestuur over de omvang van het probleem en de huidige aanpak. Er wordt gezocht naar inzicht in de specifieke problemen waarmee deze groep te maken heeft, zoals verslavingen en de moeilijkheid om werk te vinden. Bovendien wordt er van het stadsbestuur verwacht dat zij reflecteren op de recente initiatieven van Rotterdam, waar een speciaal Actieplan Buitenslapers is gelanceerd om soortgelijke problemen aan te pakken.

Met de opening van een speciale opvang in Rotterdam volgende maand, die hulp biedt bij afkicken en werkbegeleiding, rijst de vraag of Vlaardingen een vergelijkbare strategie moet overwegen. Het stadsbestuur wordt gevraagd naar hun visie op de Rotterdamse aanpak en welke plannen zij hebben om de situatie in Vlaardingen te verbeteren. Ook wordt de rol van uitzendbureaus onder de loep genomen en of zij genoeg doen om dit groeiende probleem aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *