WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BULGAARSE BENDE OPGEPAKT IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De politie heeft acht verdachten aangehouden in een onderzoek naar autodiefstallen door een Bulgaarse bende. Het gaat om zes Bulgaren en een stel met een Nederlands paspoort. De verdachten verbleven in Rotterdam, Vlaardingen, Breda en Arnhem. In hun gezamenlijke loods in Vlaardingen trof de politie zes nieuwe auto’s aan.
DSC00039DSC00038
Volgens justitie wisten de autodieven op zeer professionele wijze auto’s open te maken. De gestolen voertuigen, voornamelijk BMW’s, Mini Coopers en Citroëns, werden in de loods in Vlaardingen voorzien van een valse identiteit. De auto’s kregen andere kentekens en het chassisnummer, een uniek identificatienummer dat elke auto heeft, werd weggeslepen.
DSC00036DSC00035
Daarnaast werden in de loods ook onderdelen van auto’s gevonden, waaronder een witte Volkswagen waar het dak van afgezaagd was. De gestolen onderdelen en de auto’s werden vermoedelijk verkocht in Bulgarije. De verdachten hebben mogelijk tientallen voertuigen gestolen en doorverkocht.
DSC00035DSC00034
Nadat de politie de woningen van de verdachten en de loods in Vlaardingen had doorzocht is direct beslag gelegd op onder meer gestolen auto’s, auto-onderdelen, administratie, computers en telefoons.
DSC00033DSC00032
Vierverdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Zij zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld. Twee vrouwen en twee mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.
DSC00030DSC00028