WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER SLUIT 2 WONINGEN NA SCHIETINCIDENT WESTWIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen-West heeft burgemeester Bert Wijbenga (VVD) een spoedmaatregel genomen om twee woningen aan de Geert Grootelaan te sluiten. Hij deed dit nadat er in de nacht van zaterdag op zondag een gewelddadig schietincident had plaatsgevonden in een van de woningen, waarbij een 29-jarige man ernstig gewond was geraakt. De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met de schietpartij. Een 24-jarige man uit Den Haag werd na een korte achtervolging gearresteerd. Een 23-jarige man uit Vlaardingen, die ten tijde van het schietincident in de woning aanwezig was, werd later die nacht ook in de boeien geslagen.

De derde verdachte, een 31-jarige man, werd opgepakt in de woning die tegenover de woning van het slachtoffer lag. In die woning troffen de agenten voorwerpen aan die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de schietincident. Het onderzoek naar de toedracht en de betrokkenheid van de verdachten loopt nog.

De burgemeester heeft besloten om zowel de woning waar het schietincident zich heeft afgespeeld als de woning van de derde verdachte te sluiten. Hij heeft hiervoor de bevoegdheid op grond van artikel 174a van de Gemeentewet, ook wel bekend als de Wet Victoria. Deze wet geeft de burgemeester de mogelijkheid om overlast tegen te gaan door middel van een woningsluiting, als de openbare orde rond de woning wordt verstoord door handelingen die de veiligheid en gezondheid van de omwonenden ernstig bedreigen. Voorbeelden hiervan zijn drugsoverlast, heling of illegale prostitutie. De burgemeester moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat hij tot sluiting kan overgaan, zoals het waarschuwen van de betrokkene, het inzetten van een minder ingrijpend middel en het verlenen van een begunstigingstermijn.

Het is nog niet bekend hoelang de woningen gesloten zullen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *