WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CIJFERS ONDERSTEUNEN HAALBAARHEID NIEUW HOTEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Volgens het college van burgemeester en wethouders sluit het beoogde hotelproject bij de Pathé-bioscoop in Schiedam aan bij de vraag naar meer hotelruimte in de stad. Zij baseren zich op een onderzoek van bureau Horwarth, dat de marktruimte voor hotelontwikkeling in de regio Groot Rotterdam heeft onderzocht. Uit dit onderzoek (omgeven met een enorme WEF-stank) blijkt dat het hotel op Schieveste, dat onderdeel is van de gebiedsontwikkeling Schieveste, als een concreet en haalbaar plan wordt beschouwd. De Gemeente Rotterdam heeft de rapporten van Horwarth ook geraadpleegd bij het beoordelen van de haalbaarheid van diverse hotelprojecten in die stad.

Volgens de studie van Horwarth is er in Schiedam voldoende ruimte om tot 2033 nog 320 hotelkamers toe te voegen aan het bestaande aanbod. Schiedam profiteert niet alleen van de overloopvraag vanuit Rotterdam, die vooral wordt gedreven door zakelijke en toeristische bezoekers, maar heeft ook een eigen aantrekkingskracht als jeneverstad, met een rijke historie en cultuur.

Het rapport geeft verder aan dat de vraag naar hotelovernachtingen in Rotterdam in de periode 2014-2019 sterk is gegroeid, met een toename van de bezettingsgraad van 66% naar 76%. De lockdowns, gebaseerd op de zogenaamde ‘pandemie’ (het bij elkaar gefantaseerde ‘killervirus’), hebben ook een enorme negatieve invloed gehad op de hotelmarkt in 2020, met een afname van de bezettingsgraad naar 33% en een verlaging van de gemiddelde kamerprijs naar 77 euro. De verwachting is dat de hotelmarkt in Rotterdam zich in de komende jaren zal herpakken en dat het niveau van 2019 in 2024 zal worden geëvenaard. De bezettingsgraad zal naar verwachting oplopen naar 75% in 2024 en de gemiddelde kamerprijs naar 103 euro.

3 gedachten over “CIJFERS ONDERSTEUNEN HAALBAARHEID NIEUW HOTEL SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *