WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BUURT HOUDT TRAMLIJN 25 TEGEN OP GROENE HILLEDIJK ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Het lijkt erop dat de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid geen tramlijn 25 zal krijgen. Dat wordt duidelijk uit de reactie van wethouder Vincent Karremans (VVD) op de petitie van omwonenden tegen de komst van de tram. Karremans zegt dat het college nog geen definitief besluit heeft genomen, omdat er nog informatie ontbreekt. Het gaat om informatie over de nieuwe stadsbrug, het nieuwe station Stadionpark en de snelle tramverbinding tussen Kralingse Zoom en Zuidplein.

Deze snelle tramverbinding loopt onder meer over de Bree en de Strevelsweg. Dit zijn dezelfde straten waar nu ook tramlijn 25 rijdt. De gemeente wil onderzoeken of het mogelijk is om de bestaande en de nieuwe tramlijn over dezelfde rails te laten rijden. Dit onderzoek maakt deel uit van de plan- en studiefase van het project Stadsbrug, hoogwaardig openbaar vervoer en station Stadionpark.

Een van de redenen om tramlijn 25 door te trekken naar de Groene Hilledijk was dat dit sneller zou zijn voor de reizigers. Volgens de berekeningen zou de tram op dit korte stukje ongeveer twee minuten sneller zijn dan over de Bree en de Randweg. Karremans: ‘Ten aanzien hiervan kan ik u mededelen en toezeggen dat het college het standpunt heeft ingenomen dat het argument van tijdswinst op het traject van tramlijn 25 niet zwaarder weegt dan de argumenten die u, maar ook de wijkraad, kenbaar heeft gemaakt. Daarmee is dit argument voor ons niet doorslaggevend meer en zal dit niet tot het besluit leiden om tramlijn 25 over de Groene Hilledijk door te trekken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *