WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 8 MAANDEN CEL VOOR MOTORRIJDER MUSTAFA M. (28) NA ONGELUK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Voor het veroorzaken van een ernstig ongeluk met zijn motor in Maassluis, waarbij hij een 7-jarig kind zwaar verwondde, eist het Openbaar Ministerie (OM) 8 maanden cel tegen de 28-jarige Mustafa M. uit Rotterdam. Het kind fietste over de rotonde bij de Westlandseweg, Kwartel- en Rozenlaan toen hij werd geschept door M., die met zijn motor veel te hard en gevaarlijk reed. Het kind raakte zwaargewond. Hij had onder meer een gekneusde long, meerdere gebroken ribben en een schedelbreuk.

Volgens het OM heeft M. op 22 augustus met zijn motor op een roekeloze, of in elk geval zeer, of anders aanzienlijk, onvoorzichtige en onopmerkzame manier gereden. Hij zou een of meer ‘wheelies’ hebben gemaakt en meerdere keren rechts en links hebben ingehaald waar dat niet mocht. Hij zou ook veel te snel (tussen de 91,44 en 131,7 km/u) hebben gereden, terwijl de maximumsnelheid ter plaatse veel lager is. M. zou daarnaast niet tijdig of voldoende hebben gekeken of de rotonde en het fietspad vrij waren van ander verkeer. Daardoor heeft hij het jongetje aangereden, dat die avond om 18.50 uur de fietsoversteekplaats overstak en over de rotonde fietste.

M. is geen onbekende van de politie. Hij is al meerdere keren in aanraking gekomen met de wet. Hij kreeg vorig jaar een boete voor het rijden onder invloed van drugs. In 2020 reed hij al eens opzettelijk in op een fietser na een ruzie.

Eén gedachte over “EIS: 8 MAANDEN CEL VOOR MOTORRIJDER MUSTAFA M. (28) NA ONGELUK MAASSLUIS

  1. Ze moeten bij Mustafa eens een wheelie over zijn voorhoofd maken , zodat het profiel van die achterband er de rest van zijn op blijft staan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *