WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

COLLEGE MAASSLUIS STOPT MET PLAN NIEUWE SPORTZAAL

MAASSLUIS- Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft besloten om het plan voor de bouw van een sportzaal aan de Sportlaan te beëindigen. Na een intensief proces van ecologische onderzoeken en gesprekken met de Omgevingsdienst Haaglanden, blijkt de kans op het verkrijgen van een kapvergunning minimaal. De gemeenteraad zal na de zomer een definitief besluit nemen over het plan.

De bomen aan de Sportlaan blijken elk seizoen de verblijfplaats te zijn van een kolonie roeken, een beschermde vogelsoort die zeldzaam is in het westen van Nederland. Daarnaast zijn er ook boomvalken, eveneens een beschermde soort, aangetroffen. Dit betekent dat er nog meer onderzoek nodig is.

Voor de bouw van de sportzaal en bijbehorende parkeerplaatsen moeten bomen worden gekapt, waarvoor een ontheffing van de Omgevingsdienst Haaglanden nodig is. Het verkrijgen van deze ontheffing blijkt een ingewikkeld en langdurig proces te zijn, met veel onderzoek en planaanpassingen. Aanvullend onderzoek zal zeker meer dan een jaar in beslag nemen en de kans op een ontheffing is klein, met een mogelijke uitkomst pas in 2026.

Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de afwegingen die hebben geleid tot het besluit om de ontwikkeling van de sportzaal te stoppen. Om te voldoen aan de vraag naar voldoende sportruimte voor bewegingsonderwijs, gaat het college op zoek naar een nieuwe locatie voor de sportzaal. Ook zal de gemeente Maassluis in gesprek gaan met de direct belanghebbenden en overweegt het college om het gebied als ecologisch waardevol te behouden. Na de zomer zal de gemeenteraad verder debatteren over dit onderwerp.

Eén gedachte over “COLLEGE MAASSLUIS STOPT MET PLAN NIEUWE SPORTZAAL

  1. Wat gek, als het om een AZC zou gaan of een opvangplek voor Oekraïners denk ik dat die roeken het lazerus konden krijgen en gewoon het veld hadden moeten ruimen, net als onze bejaarden in veel steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *