WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DAG VAN DE BEROERTE IN VLIETLAND ZIEKENHUIS

SCHIEDAM- Op dinsdag 13 mei 2014 is de Europese Dag van de Beroerte. Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam besteedt uitgebreid aandacht aan deze zeer ingrijpende aandoening, die jaarlijks 41.000 mensen treft. Tijdens deze dag vindt u in het Vlietland Ziekenhuis een informatiemarkt en verschillende activiteiten.

Op de informatiemarkt kunnen bezoekers bij de verschillende kraampjes informatie vinden en hun vragen stellen aan de aanwezige neurologen en verpleegkundigen van het Vlietland Ziekenhuis.

De dag staat in het teken van het herkennen en voorkomen van een beroerte. Dat geldt ook voor de activiteiten. U kunt verschillende metingen laten uitvoeren, zoals uw bloedsuiker, bloeddruk en BMI. Daarnaast wordt het spel ‘petje op, petje af’ gespeeld, waarbij u kunt testen hoeveel kennis u heeft over de aandoening.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor patiënten, bezoekers en overige geïnteresseerden. U bent van harte welkom.

Wat is een beroerte?

Als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling onderbroken wordt, spreekt men van een beroerte.
Er kan dan sprake zijn van een hersenbloeding, van een herseninfarct of van een TIA (voorbijgaande
beroerte). Aan een beroerte kan iemand blijvende klachten overhouden, zoals DSC00011DSC00013DSC00014een gedeeltelijke verlamming.