WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DANILO DA S. (19) VERDACHT VAN OVERVAL OP JUWELIER SCHIEDAM

SCHIEDAM- De 19-jarige Danilo da S., geboren in Belém-Brazilië, wordt beschuldigd van de gewapende overval op juwelier Verkade op de Hoogstraat in Schiedam. De overval vond plaats op 29 februari 2024, waarbij Da S. samen met mogelijke medeplichtigen meerdere horloges, armbanden en kettingen heeft gestolen. Da S. verblijft momenteel in de gevangenis te Nieuwegein in afwachting van zijn proces.

Volgens de tenlastelegging heeft de groep, gewapend met vuurwapens of daarop gelijkende voorwerpen, het personeel van de juwelier bedreigd. Getuigen melden dat de overvallers dreigende woorden uitten zoals: ‘Ga naar achter, ga naar achter. Het is klaar nu, telefoons inleveren’. Onder deze bedreigingen werden de werknemers gedwongen om op de grond te liggen of op hun knieën te gaan zitten, terwijl de overvallers vitrines vernielden en sieraden meenamen.

Daarnaast wordt Da S. beschuldigd van het bezit van meerdere wapens, waaronder een revolver van het merk BBM, model Olvni pic 38 met kaliber .22LR, en bijbehorende munitie. Ook zou hij een alarm- of startpistool voorhanden hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *