WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DE ARGOS MOBIEL KOMT NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Argos Mobiel breidt uit naar Schiedam. De elektrische vervoersdienst voor senioren maakte vorige maand al een doorstart in Vlaardingen. Vanaf woensdag 17 juli wordt ook Schiedam aangedaan.

De Argos Mobiel Schiedam biedt straks snel en gemakkelijk vervoer over korte afstanden en vormt een aanvulling op het openbaar vervoer. In Schiedam zullen zes kleine, goed toegankelijke elektrische voertuigen beschikbaar zijn om dit vervoer te verzorgen. Bijvoorbeeld voor ouderen die naar de markt, de dokter, een winkelcentrum of kennissen in de buurt willen. Daarnaast wordt gestart met een vervoersdienst van en naar metrostation Vijfsluizen. Hierbij wordt ook samengewerkt met de RET en stadsregio.

Vanaf donderdag 17 juli gaat Argos Mobiel Schiedam rijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Een rit van 0-3 km kost € 1,50 en een rit van 3-6 km kost € 3,-. Betalen kan door middel van PIN in het voertuig of reis extra voordelig met een Argos Mobiel rittenkaart. Deze is te koop in alle locaties van Argos Zorggroep in Vlaardingen en Schiedam. Een rit reserveren kan door te bellen naar 010 – 427 83 90. Men kan ook een lege Argos Mobiel op straat aanhouden door de hand op te steken.