WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AMSTERDAMS THEATER TIJDELIJK IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Amsterdamse DeLaMar Producties bereidt de nieuwe toneelkomedie ‘Welkom in de familie’ helemaal voor in Schiedam. Grote namen als Peter Blok, Hajo Bruins en Jacqueline Blom zijn te bewonderen in deze bittere komedie. De voorstelling wordt geproduceerd door Joop van den Ende en Edwin van Baken, in regie van Antoine Uitdehaag. De montage, repetities en de allereerste voorstelling vinden plaats in Theater aan de Schie op vrijdag 31 oktober, om 20.15 uur. Toegang € 25,00. Reserveren kan via www.theateraandeschie.nl. Na 31 oktober is deze voorstelling uitsluitend te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
De succesvolle zakenman en opgewekte levensgenieter Marcel staat op het punt om voor de eerste keer vader te worden. Hij is uitgenodigd voor een diner bij zijn zorgzame zus Elisabeth en geleerde zwager Pierre, waar ook hun gezamenlijke jeugdvriend Victor aanschuift. In afwachting van de komst van zijn jonge carrièrevrouw Anna, wordt Marcel overstelpt met vragen over zijn toekomstige vaderschap. Maar wanneer Marcel de vraag wordt voorgelegd of hij al een naam voor het ongeboren kind heeft, zorgt zijn antwoord voor verhitte discussies binnen de familie en krijgt de avond een totaal onverwachte wending.

Peter Blok, Hajo Bruins, Jacqueline Blom, Hannah van Lunteren en Ruurt de Maesschalk spelen de hoofdrollen in deze bittere komedie. De voorstelling wordt geproduceerd door Joop van den Ende en Edwin van Balken, in regie van Antoine Uitdehaag.

Onder de originele titel Le Prénom werd het stuk in 2012 verfilmd door regisseurs Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte. Zij schreven tevens samen het gelijknamige toneelstuk, dat met veel succes werd opgevoerd in Parijs en andere Europese steden.

Van de makers van de succesvolle zomerkomedies met Tjitske Reidinga Het geheugen van water (2012), Een ideale vrouw (2013) en Bedscènes (2014).

Toegang tot de voorstelling is € 25,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.