WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VEILING JENEVER EN LIKEUR IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op zaterdag 13 september zal het Jenevermuseum éénmalig een klein deel van een unieke vondst van De Kuyper jenevers en likeuren veilen. Een jaar geleden werd het Jenevermuseum getipt over deze collectie vooroorlogse jenevers en likeuren uit Oostenrijk. Er werd zorgvuldig onderzoek gedaan naar de herkomst, receptuur en staat van deze partij verschillende dranken. In samenwerking met De Kuyper werd deze collectie destijds aangekocht en naar Schiedam gebracht.
jenever 2jenever 1

Het betreft een aantal zeer exclusieve producten uit een tijd waarin het moeilijk was om de productie op gang te houden, vanwege de schaarste aan materialen en ingrediënten. Dit is bijvoorbeeld te herleiden aan een jenever die gebotteld is in bierflesjes. ‘Noodverpakking’ staat er op het etiket. Bijzondere producten die de smaak en de tijdgeest illustreren zijn: Kummel likeur, Apricot Brandy, Anisette, Mandarinette Likeur en Cherry Brandy. De Kuyper maakt het merendeel van deze producten nog steeds, grotendeels naar authentiek recept.
Alle producten zijn zorgvuldig getest en geproefd. De smaken zijn bijna zonder uitzondering prachtig gebleven. Wil je echt iets bijzonders schenken tijdens de feestdagen? Kom dan naar de veiling en biedt mee! Koninklijke De Kuyper bestaat al sinds 1695, waarvan inmiddels al meer dan 100 jaar gevestigd in Schiedam en uitgegroeid tot wereldmarktleider in cocktail-likeuren.
Deze bijzondere veiling van historische flessen vindt plaats op een net zo bijzondere historische locatie. Aan de overkant van Het Jenevermuseum, aan de Lange Haven nr. 97 ligt de Branderszaal, een ontwerp van architect Piet Sanders uit 1918, gebouwd in opdracht van de Bond van Distillateurs en Likeurstokers in Nederland. Veilingmeester voor deze gelegenheid is Jeroen Krabbendam, partner bij Van der Valk Netwerk Notarissen.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Jenevermuseum.