WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DELFT OORDEELT VERNIETIGEND OVER OUD-WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Externe deskundigen oordelen vernietigend over de werkzaamheden van de Schiedamse oud-wethouder Catelijne de Groot (AOV) in haar vorige functie als ambtenaar bij de gemeente Delft. De Groot, die op 30 oktober vorig jaar opstapte als wethouder van Schiedam, heeft als ambtenaar bij de Financiële Winkel Delft ‘een haast structureel patroon van ernstige fouten’ gemaakt, zo valt in het onderzoeksrapport te lezen dat is opgesteld in opdracht van Delft. Inmiddels is duidelijk dat deze fouten in waarschijnlijk een groot aantal gevallen hebben geleid tot financiële benadeling van individuele cliënten.

De Financiële Winkel Delft helpt inwoners met problematische schulden. Cliënten die zich met een schuldhulpvraag bij de gemeente melden, mogen erop vertrouwen dat de gemeente hen goed ondersteunt. Dat is nu niet in alle gevallen correct gebeurd, laat Delft weten.

De voornaamste conclusie uit het onderzoek is dat in de uitvoering van de schuldhulpverlening over de afgelopen jaren een onaanvaardbaar aantal ernstige fouten is gemaakt. Het gaat om termijnoverschrijdingen, onjuiste interpretatie van wet- en regelgeving en onjuistheden en onvolledigheden in registratie en dossiervorming.

Fouten bij schuldhulpverlening kunnen flinke gevolgen hebben. Denk hierbij aan cliënten die bijvoorbeeld niet in de juiste procedure terecht zijn gekomen en daardoor niet de juiste ondersteuning hebben gekregen.

Sinds de aanvang van het onderzoek zijn er ook signalen gekomen uit de ‘gesloten’ caseload van De Groot. Bij nader onderzoek bleek dat er ook bij deze dossiers fouten zijn gemaakt. Daarom heeft het gemeentebestuur van Delft besloten het dossieronderzoek voort te zetten en uit te breiden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *