WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DENK WIL DRUGSVOORLICHTING ROTTERDAMSE BASISSCHOLEN

ROTTERDAM- Het aantal jongeren in Rotterdam dat overlijdt door XTC-gebruik blijft stijgen, volgens raadslid Naoufal Akhatab (Denk). Zijn fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. Uit de cijfers blijkt dat het gebruik van XTC in de stad in de twee jaar tot 2023 is verdubbeld. Ook het gebruik van cocaïne en cannabis is significant toegenomen.

Deze trend heeft geleid tot een campagne tegen drugsgebruik. Echter, Rotterdam overtreft nu zelfs Amsterdam, dat lange tijd bekendstond als de drugshoofdstad van Nederland. De normalisatie van drugsgebruik en de lucratieve handel die hiermee gepaard gaat, baart Denk zorgen.

Akhatab vraagt het stadsbestuur of zij de ernst van de situatie erkennen en welke stappen er genomen kunnen worden om de normalisatie van drugsgebruik tegen te gaan. Hij stelt voor om voorlichting over de gevaren van drugsgebruik een groter onderdeel te maken van de onderwijsprogramma’s vanaf groep 8. Ook pleit hij voor meer inzicht in de schadelijke effecten en risico’s van drugsgebruik onder jongeren.

Het raadslid vraagt zich af hoe voorkomen kan worden dat het drugsgebruik onder de Rotterdamse jeugd over twee jaar opnieuw verdubbeld is. Hij verzoekt de wethouder om dit te onderzoeken en vraagt om een tijdlijn waarin wordt getoond hoe er preventief aan wordt gewerkt.

2 gedachten over “DENK WIL DRUGSVOORLICHTING ROTTERDAMSE BASISSCHOLEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *